Ünlü siyasetçi Mehmet Ağar merak konusu oldu. Bu yazıda Mehmet Ağar'ın hayatını ve kariyerini ele alacağız.

Orhan Miroğlu kimdir? Kaç yaşında, nereli? Orhan Miroğlu kimdir? Kaç yaşında, nereli?

Mehmet Ağar kimdir?

Mehmet Ağar, 30 Ekim 1951 tarihinde Ankara’da, babasının görev yaptığı Çankaya Köşkü’nde dünyaya geldi. Aslen Elazığlı olan Ağar, çocukluğunu babasının görev yerlerine bağlı olarak çeşitli illerde geçirdi. İlkokulu Şanlıurfa, Gümüşhane, Bolu, Adana, Ankara ve Erzincan’da; ortaokulu Kayseri, Diyarbakır ve Uşak’ta tamamladı. Liseye Ankara’da başladı ve 1968 yılında İstanbul Haydarpaşa Lisesi’nden mezun oldu. Aynı yıl Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne girdi ve 1973 yılında İktisat ve Maliye Bölümü’nden mezun oldu.

Mehmet Ağar, devlet memurluğuna Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi’nde ve Cumhurbaşkanlığı Koruma Müdürlüğü’nde komiser olarak başladı. 1976 yılında İçişleri Bakanlığı’nda kaymakam adayı olarak göreve başladı ve İznik, Selçuk, Torul, Delice ilçelerinde çeşitli görevlerde bulundu. 1980’de İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde Terörle Mücadele Şubesi Müdür Muavini, 1981’de ise Asayiş Şube Müdürü oldu.

1984-1988 yılları arasında İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 1988 yılında Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne atandı, ardından 1990’da İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne, 1992’de Erzurum Valiliği’ne ve 1993 Temmuz ayında Emniyet Genel Müdürlüğü’ne terfi etti. Erzurum Valisi iken, Bahçelievler katliamı sorumlusuyla nikâh şahitliği yapması dikkat çekti.

Mehmet Ağar Kimdir

24 Aralık 1995 genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi’nden Elazığ milletvekili seçilen Ağar, 1996’da Adalet Bakanı ve 54’üncü Hükümet’te İçişleri Bakanı olarak görev yaptı. Başbakan Necmettin Erbakan’ın Libya gezisini tasvip etmeyip 8 Kasım 1996’da görevinden istifa etti. 1999 seçimlerinde bağımsız milletvekili olarak seçildi.

Ağar, 14-15 Aralık 2002 tarihlerinde yapılan DYP 7. Olağan Kongresi’nde genel başkan seçildi. 14-15 Mayıs 2005 tarihlerinde tekrar genel başkanlığa seçildi. 2007 Türkiye genel seçimlerinde partisinin barajı geçemeyeceğini belirleyip istifa etti, ancak resmi olarak istifa etmeyerek partinin kongre yapamamasına neden oldu.

Mehmet Ağar, 1974 yılında Emel Ağar ile evlendi ve çiftin Tolga Ağar ve Yasemin Ağar adında iki çocuğu oldu. Ayrıca Galatasaray Spor Kulübü üyesidir.

Mehmet Ağar nereli?

Mehmet Ağar, aslen Elazığlıdır. Ancak, doğum yeri Ankara'dır. Babasının görev yerleri nedeniyle çocukluğunu çeşitli illerde geçirmiştir.

Mehmet Ağar babası kim?

Mehmet Ağar'ın babası, emniyet müdürü olan İsmail Ağar'dır. İsmail Ağar, Mehmet Ağar'ın çocukluğunda görev yaptığı çeşitli yerlerde ailesiyle birlikte yaşamış ve Mehmet Ağar'ın eğitimine de önemli katkılarda bulunmuştur.

Mehmet Ağar evli mi?

Mehmet Ağar evlidir. 1974 yılında Emel Ağar ile evlenmiştir. Bu evliliklerinden Tolga Ağar ve Yasemin Ağar adında iki çocukları olmuştur.

Kaynak: Haber Merkezi