Manisa'nın Gördes ilçesine bağlı Boyalı Mahallesi'nde 14 Ağustos'ta başlayan ve kısa sürede Salihli'nin dört mahallesini de etkileyen orman yangını, 80 saattir kontrol altına alınamıyor. Gördes ilçesinin Boyalı, Karayakup, Çağlayan, Yeniköy, Malkoca ve Dalkara mahalleleri ile Salihli'nin Kale, Kemer, Kurttutan ve Hacıhıdır mahallelerinde büyük zarara yol açan yangın, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı.

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi Salih Tunç, Kanser Tedavisine Yenik Düştü Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi Salih Tunç, Kanser Tedavisine Yenik Düştü

Yangına müdahale için havadan ve karadan yoğun bir çaba sarf ediliyor. 1 uçak, 3 helikopter, 93 söndürme ekibi, 34 su ikmal aracı, 26 iş makinesi, 7 AFAD ekibi, 5 emniyet ekibi, 30 jandarma timi ve 4 jandarma TOMA'sı olmak üzere toplamda 529 personel, yangını söndürmek için gece gündüz çalışıyor. 

Salihli Kaymakamı Ali Güldoğan ve Salihli İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Doğukan Karaaslan, söndürme çalışmalarını yerinde takip ederek durumu yakından izliyor. 

5'inci gününe giren orman yangını için mücadele devam ediyor, yetkililer kontrol altına alma çalışmalarını hızlandırmak için tüm imkanları seferber ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı