Maltepe'de, yurt dışında gemi personeli olarak 3 bin 500 dolar maaşla çalışma vaadiyle başvurduğu bir denizcilik şirketi tarafından dolandırılan 25 yaşındaki hemşire N.G., 30 bin lira kaybetti. Olay, N.G.'nin dolandırıldığını iddia ettiği firma yetkilileriyle tartıştığı anların cep telefonu kamerasına yansımasıyla dikkat çekti.

N.G., yurt dışındaki deniz yollarında çalışma imkanı sunan bir denizcilik şirketinin ilanına başvurdu. Şirket yetkilileri, genç hemşireden yurt dışı harcı ve eğitim için 30 bin lira talep etti. Ayrıca, başvurudan 14 gün içinde vazgeçmesi durumunda ödemenin geri iade edileceği söylendi.

Ödemeyi gerçekleştiren N.G., başvurudan sadece üç gün sonra firma ile iletişime geçerek geri iade talep etti. Ancak, uzun süre dönüş alamayan genç hemşire, şirketin ofisine giderek parasını talep etti. Burada firma yetkilisiyle yaşadığı tartışma, cep telefonuyla kaydedildi.

N.G., internet üzerinden başvurduğu şirketle yüz yüze görüşme sonrası yapılan sözleşmeye dair şu bilgileri verdi: "Görüşmede, üç ülkeyi gezeceğimizi ve yolcu gemisinde hemşirelik yapacağımı söylediler. Bunun karşılığında 3 bin 500 dolar maaş alacağımı ifade ettiler. İmza attıktan sonra sigorta girişimin yapılacağı ve belgelerin hazırlanacağı belirtildi."

AFAD Verilerine Göre Sivas’ta 4.7'lik Deprem Meydana Geldi AFAD Verilerine Göre Sivas’ta 4.7'lik Deprem Meydana Geldi

Geri ödeme sürecinde yaşadığı zorlukları anlatan N.G., "Dört gün boyunca sürekli oyalandım, telefonlarıma cevap vermediler. En sonunda şirkete gelip iptal dilekçesi yazmalarını talep ettim. Burada bana, 'İptal dilekçenizi yazdık, kurum hala dönüş yapmadı' dediler. Ancak, bana daha sonra ses kaydı gönderip, 'Hiçbir hak talep edemezsiniz' dediler. Benim gibi başka mağdurlar da var, böyle bir geminin olduğunu düşünmüyorum. Şirket diye tanıttıkları yer aslında şahsa ait küçük bir ofis." dedi.

N.G., dolandırıcılıkla ilgili yasal sürecin devam ettiğini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı