Malatya'da Turgut Özal Viyadüğü, 27 Ağustos Salı günü gece yarısı itibariyle bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 21 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatılacak. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depreminin ardından bölgede bulunan birçok köprü ve viyadüğün bakıma alındığı belirtildi. Bu kapsamda Malatya'nın batı girişinde yer alan Beylerderesi'ndeki Turgut Özal Viyadüğü de onarım çalışmalarına tabi tutulacak.

Bakım çalışmaları süresince ilk aşamada, Kayseri yönünden Malatya istikametine doğru olan viyadüğün tek tarafı trafiğe kapatılacak. Bu nedenle ulaşım, 21 gün boyunca tek yönlü sağlanacak. Yetkililer, özellikle Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren fabrikaların servisleri ve ağır tonajlı araçlar için yoğunluk oluşmaması adına alternatif güzergah olarak Kuzey Çevre Yolu üzerindeki Hekimhan Kavşağı'nın kullanılmasını tavsiye etti.

Gerger’de Şok Eden Olay: Elektrik Direğinde Asılı Halde Erkek Cesedi Gerger’de Şok Eden Olay: Elektrik Direğinde Asılı Halde Erkek Cesedi

Malatya'da trafikte oluşabilecek yoğunlukların önüne geçmek için sürücülerin belirtilen güzergahları dikkate almaları ve gerekli tedbirleri almaları önemle vurgulandı. Bu süreçte, şehirdeki ulaşım düzeninin aksamaması için tüm vatandaşların dikkatli olmaları ve trafik işaretlerine uymaları gerekmektedir.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı