Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca daha önce Brüksel Meclisi'nde milletvekilliği ve Türkiye'nin Cezayir Büyükelçiliği gibi önemli görevlerde bulunmuştur.

Mahinur Özdemir Göktaş kimdir?

Mahinur Özdemir Göktaş, 7 Kasım 1982'de Belçika'nın Schaerbeek kentinde doğmuş, Türk-Belçikalı bir siyasetçidir. Emirdağ kökenli göçmen bir ailenin üçüncü nesil ferdidir. Eğitim hayatına Université libre de Bruxelles'de insan kaynakları mühendisliği alanında lisans eğitimini tamamlayarak başlamış, ardından kamu yönetimi alanında yüksek lisans yapmıştır.

2006 yılında Brüksel Schaerbeek Belediyesi Meclisi'ne seçilen Göktaş, iki dönem boyunca bu görevde bulunmuştur. 24 Haziran 2009'da ise Hristiyan demokrat çizgideki CDH partisinden Brüksel Meclisi'ne seçilerek Avrupa'da ve Belçika'da başörtülü olarak vekil seçilen ilk kişi olmuştur. Seçilmesinin ardından başörtüsü nedeniyle eleştirilerle karşılaşmış, siyasetteki zorluklar hakkında spekülasyonlar yapılmıştır.

Ayşegül Çıdamlı kimdir? Nereli, ne iş yapıyor? Ayşegül Çıdamlı kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

2015 yılında, Ermeni Kırımı'nı soykırım olarak tanımlamayı reddetmesi nedeniyle partisinden ihraç edilen Göktaş, bağımsız milletvekili olarak Mayıs 2019'a kadar siyasete devam etmiştir. 12 Eylül 2019 tarihinde Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi olarak atanmış, böylece Türkiye'nin Kuzey Afrika'ya atadığı ilk kadın büyükelçi unvanını kazanmıştır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Haziran 2023 tarihinde açıkladığı kabine listesinde yer alan Göktaş, şu anda Türkiye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak görev yapmaktadır. Brüksel Yunus Emre Enstitüsü Müdürlüğü görevinde bulunan Rahmi Göktaş ile evli olan Mahinur Özdemir, iki çocuk annesidir. Türkçe ve Fransızca ana dilleri olmasının yanı sıra, ileri düzeyde Felemenkçe, İngilizce ve Latince bilmektedir.

Mahinur Özdemir Göktaş Kimdir

Mahinur Özdemir Göktaş nereli?

Mahinur Özdemir Göktaş, Belçika'nın Schaerbeek kentinde doğmuştur fakat aslen nereli olduğu bilinmemektedir.

Mahinur Özdemir Göktaş kiminle evli?

Mahinur Özdemir Göktaş, Rahmi Göktaş ile evlidir.

Mahinur Özdemir Göktaş ne iş yapıyor?

Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca daha önce Brüksel Meclisi'nde milletvekilliği ve Türkiye'nin Cezayir Büyükelçiliği gibi önemli görevlerde bulunmuştur.

Mahinur Özdemir Göktaş kaç yaşında?

Mahinur Özdemir Göktaş, 7 Kasım 1982 doğumlu olduğuna göre şu anda 41 yaşındadır.

Mahinur Özdemir Göktaş'ın çocuğu var mı?

Mahinur Özdemir Göktaş'ın iki çocuğu bulunmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi