Türkiye'nin farklı bölgelerinde ortaya çıkan loplu örümcek (Argiope lobata), son olarak Aksaray'da görüldü. Dünyanın en zehirli örümcek türlerinden biri olarak bilinen loplu örümcek, genellikle Akdeniz Bölgesi'nde rastlanan bir tür olmasına rağmen geçtiğimiz yıl Gümüşhane, Ankara ve Kahramanmaraş gibi farklı illerde de gözlemlenmişti.

Aksaray - Adana kara yolu üzerindeki bir bahçede keşfedilen loplu örümcek, ördüğü büyük ve dikkat çekici ağıyla dikkatleri üzerine çekti. Afrika, Güney Avrupa ve Asya'da yaygın olarak bulunan bu örümceğin şehir içinde görülmesiyle birlikte vatandaşlar arasında endişe oluştu. Örümceğin yavrularına birer metre arayla yuva yapması ve leylandi çam ağacının dallarını sarkan ağıyla da biliniyor.

Kameralar önünde çekilen görüntülerde, örümceğin ağında bir böcek yakalayıp avını ördüğü ve paketlediği görülüyor. Bu durum, örümceğin avlanma teknikleri hakkında bilgi veriyor.

Şehit Yarbay İlker Çelikcan'ın Ailesi, Bursa'da Yıl Dönümünde Duygusal Anlar Yaşadı Şehit Yarbay İlker Çelikcan'ın Ailesi, Bursa'da Yıl Dönümünde Duygusal Anlar Yaşadı

Loplu örümceğin Türkiye'deki yayılışının artmasıyla birlikte, bu konuda dikkatli olunması gerektiği konusunda uzmanlar uyarıda bulunuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı