Kuşadası Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen 11. Uluslararası Mehmet Nuri Göçen Seramik Çalıştayı sona erdi. Aydın’ın Kuşadası ilçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, 11 ülkeden 31 seramik sanatçısı bir araya geldi.

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali sona erdi 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali sona erdi

Mehmet Nuri Göçen Kültür, Eğitim ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen çalıştayda, Türkiye, Almanya, İtalya, İsviçre, Yunanistan, Güney Kore, İsrail, Norveç, İran, Tayland ve Rusya'dan katılan sanatçılar, 10 gün boyunca Kuşadası’nın çeşitli noktalarında atölye çalışmaları yaptı. Çalıştay, sanatseverler tarafından yoğun ilgiyle takip edildi.

Etkinliğin sonunda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Mehmet Nuri Göçen Kültür Eğitim ve Sanat Vakfı Başkanı Naile Göçen Çukurova, "Seramik çalıştayımız her geçen yıl büyüyor. Farklı ülkelerden sanatçıları Kuşadası’nda bir araya getirmekten mutluluk duyuyoruz. Sanat, insanlara dünyayı farklı açılardan görme yeteneği kazandırıyor. Ülkemizin sanat alanında vitrini olmaktan gurur duyuyoruz," dedi.

Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Seyhan Suvari ise, "Turizmin göz bebeği olan kentimizi aynı zamanda kültür ve sanat faaliyetlerinin merkezi haline getirmek istiyoruz. Bu açıdan çalıştay bizim için önem taşıyor. Başkanımız Ömer Günel adına, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum," şeklinde konuştu.

Törene, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Seyhan Suvari, belediye meclis üyeleri ve Naile Göçen Çukurova gibi çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı