Adıyaman, deprem sonrası hayatın normale dönmesi için büyük çaba gösterirken, bu kez İtalyan ressamların eserlerine ev sahipliği yapıyor. Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, kişisel koleksiyonundaki İtalyan sanatçıların eserlerini Adıyaman İl Halk Kütüphanesi’nde sergilemek üzere getirdi. "İtalyan Ressamlar Adıyaman’da" sergisinin açılışı, Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol ve Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Sergiyi gezen Adıyamanlılar, eserleri hayranlıkla izlerken ilginç yorumlar da yaptılar. Bazı amcalar, “Bu eser el yapımı, kim yaptıysa usta bir aydın kişi” derken, bir diğer ziyaretçi “Resim çok şahane, bu resmi yapan ellere Allah sağlık versin” şeklinde düşüncelerini dile getirdi. Limon temalı bir tabloya yorum yapan bir ziyaretçi ise, “Limon bir tattır, yemeklerde kullanılır; insanlara yarar, faydalı bir eserdir” ifadelerini kullandı.

Kuşadası’nda 11. uluslararası seramik çalıştayı tamamlandı Kuşadası’nda 11. uluslararası seramik çalıştayı tamamlandı

Açılışta konuşan Vali Dr. Osman Varol, “Devlet olarak ilimizin kalkınması için çalışmalarımız sürüyor. Hikmet Eraslan’a bu serginin oluşmasına sağladığı destek için teşekkür ediyorum. Halkımızın ücretsiz ziyaret edebileceği bu serginin ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere de, “Bu serginin ilimizin turizmine katkıda bulunacağına inanıyorum. İtalyan ressamların kıymetli eserlerini burada halkımıza sunuyoruz. Eserlerin Adıyaman’ın güzelliklerini farklı bir pencereden göstermesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Hikmet Eraslan, “Sanatla, gelip insanlara dokunmak istedik. Adıyaman’ın doğa ve tarihi güzelliklerini tanıtmak amacıyla buradayız. Adıyaman için büyük bir festival planlıyoruz. İtalyan ressamlara ait 30 yağlıboya tabloyu sanatseverlerle buluşturduk. Bu serginin, bölgedeki sanatsal faaliyetlere hareketlilik getireceğine inanıyorum” dedi.

Adıyaman Valiliği ve Belediye Başkanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirilen sergi, 30 Ekim’e kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı