Çankırı Valiliği, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Kurşunlu ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Pazar Yeri ve Yöresel Ürün Satış Alanı yapılacağını duyurdu. Kurşunlu Belediyesi tarafından tahsis edilen alanda yapılacak olan proje için %100 hibe desteği sağlanacak.

Proje kapsamında inşa edilecek olan Pazar Yeri, 1080 m² üstü kapalı alan, 719,8 m² depo, sosyal donatı ve dükkân binası olmak üzere toplam 1799,8 m² kapalı pazar alanına sahip olacak. Pazarda, çiftçiler için satış alanlarının yanı sıra, pazarcı ve üretici satış yerleri, zabıta bürosu, çöp toplama yeri, elektronik tartılar, hoparlör ve aydınlatma sistemleri, güvenlik kamerası, bebek bakım odası, teknik oda ve tuvalet gibi altyapı hizmetleri de bulunacak.

Kurşunlu’da Modern Pazar Yeri ve Yöresel Ürün Satış Yeri Projesi Başlıyor Kurşunlu’da Modern Pazar Yeri ve Yöresel Ürün Satış Yeri Projesi Başlıyor

Çankırı Valiliği, bu proje ile çiftçiler için modern ve güvenli bir ticaret mekânı oluşturulacağını, çiftçilerin ürünlerini rahatlıkla sergileyip satabileceklerini belirtti. Proje sayesinde, Kurşunlu ilçesinde hem çiftçiler hem de tüketiciler için daha konforlu ve güvenli bir pazar alanı sağlanmış olacak.

Kaynak: Berkay Tozlu