ÖZEL HABER/Kurşunlu’nun meşhur keşkeğinin ardından şimdi de balı, coğrafi işaret tescili almak için önemli bir adım attı. Kurşunlu Belediye Başkanı Şerafettin Uslu, İlçe Başkanı Önder Demirhan ve Meclis üyeleri Hüseyin Güven, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanlığı’nda bir dizi görüşme gerçekleştirerek Kurşunlu Balı'nın tescillenmesi için başvuru sürecini başlattı. Heyet, başvuruyla birlikte Kurşunlu Balı’nın kalitesi ve özellikleri hakkında detaylı bir sunum sundu.

Belediye Başkanı Şerafettin Uslu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kurşunlu Balı'nın tescillenmesi için büyük bir heyecanla çalışıyoruz. Bu süreçte bizlere destek olan kıymetli hemşehrilerimiz Avrupa Patent uzmanı Sn. Filiz Horasan (Parlak) hanımefendiye ve Yenilik ve Tanıtım Daire Başkanı Sn. Salih Koca beyefendiye teşekkür ederim," dedi.

Kurşunlu Balı'nın coğrafi işaret tescili, ilçenin tanıtımına katkı sağlamak ve yerel üreticilerin haklarını korumak adına büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. Kurşunlu, bu sayede bölgenin lezzet mirasını gelecek nesillere taşımayı hedefliyor.

HABER: Burak Kaya

Kurşunlu Madenli Köyü Yol Yapımı Hız Kesmeden Devam Ediyor Kurşunlu Madenli Köyü Yol Yapımı Hız Kesmeden Devam Ediyor

Kaynak: Burak Kaya