ÖZELHABER/ Bayram tatilinde rotasını Çankırı'ya çevirmeye karar veren ziyaretçiler Çankırı'nın doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve kültürel mirasıyla Kurban Bayramı tatilinde unutulmaz anlar yaşadı.

Aksaray'daki Selime Katedrali, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu Aksaray'daki Selime Katedrali, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu

Çankırı'ya gelen ziyaretçilerin Çankırı'nın doğal güzellikleri, tarihi yapılarından gezdikleri bazı yerler;

Çankırı Kalesi: Romalılar, Bizanslılar, Danişmentliler, Selçuklular ve Osmanlılar dönemlerinde sağlamlığıyla ünlenen bir kaledir.

Hazım Dağlı Tabiat Parkı: Ormanın içinde temiz ve etkileyici bir alan. Oda ve diğer olanaklar oldukça temiz ve düzenli.

Tuz Mağarası: Şehir merkezine yakın, ailecek gidilebilecek harika bir yer.

Çankırı Müzesi: Bölgeye özgü tarihî eserlerin sergilendiği müze.

Tarihi Çamaşırhane Müzesi: 1885 yılında II. Abdülhamid Han tarafından halkın temizlik ihtiyacını karşılamak için hizmete açılmış tarihî yapı.

Kırkpınar Yaylası: Doğal güzelliklere ön plana çıkan, ziyaretçilerin dinlenip keyif alabileceği bir yayla.

Bayramören Köprüsü: Tarihi bir köprü olan Bayramören Köprüsü, şehrin doğal güzelliklerindendir.

Kadınçayırı Tabiat Parkı: Doğa ve vahşi yaşamı keşfetmek isteyenler için güzel bir park.

Çankırı, doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve kültürel mirasıyla zengin bir turistik potansiyele sahip. Bu yerler, ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim yaşattı.

Çankırı'da yoğun bir ziyaretçi olduğunu vurgulayan Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürü Muharrem Ovacıklı, "Şehrimize genel anlamıyla tabii hem gezilecek yerlerde hem milli parklarda yoğun bir ziyaretçi vardı. O bayram tatilinin 9 gün olmasından dolayı ilimize çok sayıda ziyaretçi geldi. Hem Çankırılı hemşehrilerimiz, hem dışarıdan günü birlik gelen ziyaretcilerimiz bu da başta tuz mağarası olmak üzere tüm diğer tarihi mekanlarımıza piknik alanlarımıza, milli parklarımıza yansıdı." şeklinde konuştu.

Kaynak: Berkay Tozlu