ÖZELHABER/ Korgun Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Kozan, ilçede çöp yönetimi konusunda önemli bir gelişmeyi duyurdu. Göreve geldiği ilk günden itibaren üretken belediyecilik anlayışını benimseyen Başkan Kozan, vahşi çöp depolama alanındaki çöplerin üzerinin toprakla kapatıldığını ve bu tür depolamanın sona erdiğini açıkladı.

Toplanan çöpler daha önce Çankırı Çöp Birliği'nin depolama alanına naklediliyordu. Ancak, eksik olan belediye imkanlarını tamamlayan Başkan Kozan, bunker ve rampa çalışmalarını bitirerek yeni bir sistem kurdu. Bugünden itibaren, çöpler treylerlerle taşınmaya başlandı ve bu sistem sayesinde çöpler daha etkili bir şekilde yönetilmeye başlandı.

Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı ve Adalet Komisyonu Başkanı Korgun Belediyesi'ni ziyaret etti Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı ve Adalet Komisyonu Başkanı Korgun Belediyesi'ni ziyaret etti

Başkan Kozan, sürecin tamamlanmasında destek veren Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar'a, yönetim kurulu üyelerine ve Birlik Müdür Vekili Mehmet Şahin’e teşekkür etti. Kozan, "İlçemize hayırlı olsun" diyerek, bu yeniliğin Korgun için büyük bir adım olduğunu belirtti. Yeni çöp yönetim sistemi ile Korgun’un çevre sorunlarının çözüme kavuşturulması ve daha temiz bir çevre sağlanması hedefleniyor.

Kaynak: Berkay Tozlu