Korgun Belediye Başkanı, Çankırı Vakfı Yönetimini Ziyaret Etti Korgun Belediye Başkanı, Çankırı Vakfı Yönetimini Ziyaret Etti

Çankırı’nın Korgun ilçesine bağlı Çukurören köyünde meydana gelen olayda, Hikmet Yavuz’a ait 14 küçükbaş hayvan yıldırım düşmesi sonucu telef oldu. Olay, Çukurören köyünde yer alan ahıl mıntıkasında gerçekleşti.

Edinilen bilgilere göre, koyunlar ahılda dinlenirken sağanak yağmur başladı ve kısa süre içinde şiddetini artırdı. Bu sırada, sürünün bulunduğu ağaca yıldırım düştü ve 14 koyun olay yerinde telef oldu. Yıldırımın şiddetiyle hayvanların bulunduğu alan büyük hasar gördü.

Olayın ardından Çukurören köyüne gelen jandarma, AFAD ve Korgun Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri incelemelerde bulundu. Gerekli tutanaklar tutulduktan sonra yetkililer, küçükbaş hayvancılık yapan Hikmet Yavuz’un yanında olduklarını belirttiler.

Telef olan koyunlar, hayvan sağlığı ve çevre güvenliği açısından bulunduğu yerden alınıp açılan çukura gömüldü. Yaşanan bu talihsiz olay, köy halkını derinden etkiledi.

Çankırı'da Yıldırım Düşmesi Sonucu 14 Koyun Telef Olduv

Çankırı'da Yıldırım Düşmesi Sonucu 14 Koyun Telef Oldu1

Çankırı'da Yıldırım Düşmesi Sonucu 14 Koyun Telef Oldu2

Çankırı'da Yıldırım Düşmesi Sonucu 14 Koyun Telef Oldu3

Kaynak: Burak Kaya