Adana'dan Konya'ya kadar uzanan bir cinayet soruşturması, 6 ay önce kaybolan Murat Açkan'ın üvey yeğeni tarafından öldürülüp gömüldüğünü ortaya çıkardı. 61 yaşındaki Murat Açkan, 20 Mart tarihinde Konya'nın Ereğli ilçesindeki çiftliğine gittiği sırada kayboldu. Açkan'ın ailesi, 28 Haziran’da kayıp başvurusunda bulunarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne başvurdu. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Açkan’ın kaybolduğundan şüphelenerek detaylı bir araştırma başlattı.

Yapılan incelemelerde Açkan’ın çiftliğinde bulunduğu tespit edildi. Çiftliğin sahibi olarak görünen Fahri Demirdüzen ile iletişime geçildi. Demirdüzen’in verdiği çelişkili bilgiler, cinayet polislerinin şüphelerini artırdı. Adana'dan Konya'ya kadar uzanan 200 kilometrelik bir alanda PTS ve güvenlik kameraları incelendi. Yapılan detaylı inceleme sonucunda Demirdüzen gözaltına alındı.

Sorgusunda Fahri Demirdüzen, üvey dayısı Murat Açkan'ı, işlerin aksaması nedeniyle kendisine küfür ettiğini öne sürerek tabanca ile vurarak öldürdüğünü itiraf etti. Demirdüzen, cinayetin ardından Açkan’ın cesedini çiftlikte 3 metre derinliğe gömdüğünü ve gömme işlemi sırasında üzüntüden uzun süre başında ağladığını belirtti. Üvey yeğen, Açkan'ın cep telefonunu alarak Adana'ya dönüp, telefon sinyaliyle açığa çıkmasını sağladı. Ayrıca, Açkan'ın hacca gittiğini iddia ederek ailesine yalan söyledi.

Kurban Bayramı’ndan 9 gün sonra kayıp başvurusu yapılması üzerine cinayet soruşturması yeniden hız kazandı. Fahri Demirdüzen, yapılan detaylı soruşturma ve otopsi sonucunda cinayet suçundan tutuklandı. Ceset, Konya Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından Adana'ya getirildi ve Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verildi. Katil zanlısı Fahri Demirdüzen ise adliyeye sevk edilerek tutuklandı ve işlemleri devam ediyor.

Gemlik'te 74 Yaşındaki Kadın Kayboldu Gemlik'te 74 Yaşındaki Kadın Kayboldu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı