Konya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği ve Konya Bilim Merkezi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen 5. Astronomi Festivali (AstroFest), geçtiğimiz hafta sonu Beyşehir Atabey Gençlik Kampı'nda "Herkese Biraz Gökyüzü" temasıyla gerçekleştirildi. Konya'dan ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden ailelerin katıldığı etkinlik, çocukların astronomi ve uzay bilimlerine olan ilgilerini artırmayı hedefledi. Programda yer alan akademisyenler ve uzman astronomlar, katılımcılara çeşitli astronomi ve STEAM atölyeleri, yarışmalar, doğa yürüyüşleri, gündüz ve gece gökyüzü gözlemleri, söyleşiler ve sunumlarla bilimsel içerikli deneyimler yaşattılar.

Selçuk Bayraktar, Mersin'deki İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması'nda gençlerle buluştu Selçuk Bayraktar, Mersin'deki İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması'nda gençlerle buluştu

Etkinlik boyunca farklı yaş gruplarına hitap eden etkinlikler düzenlenirken, katılımcılar bilimle dolu ve eğlenceli bir atmosferde 3 gün geçirdiklerini belirttiler. Katılımcılar, etkinliğin başarılı bir şekilde düzenlenmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ederken, gelecek etkinlikleri sabırsızlıkla beklediklerini ifade ettiler. Türkiye'nin ilk ve en büyük TÜBİTAK destekli bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi, ülke genelinde düzenlediği etkinliklerle astronomi biliminin yaygınlaşmasına ve gelişmesine destek vermeye devam edecek.

A W237603 02

Kaynak: İhlas Haber Ajansı