Erzurum'da, ülkemizin kalkınması için önemli görülen Milli Teknoloji Hamlesi'nin temel taşlarından biri olarak kabul edilen DENEYAP Teknoloji Atölyeleri'ne katılmak isteyen 4. sınıf, 5. sınıf, 8. sınıf, 9. sınıf ve lise hazırlık sınıfı öğrencileri için bir uygulama sınavı düzenlendi. Bu sınav, Matematik, Fen, Algoritma ve Genel Kültür alanlarında toplam 40 sorudan oluşan bir E-sınav ve çevrim içi eğitim ile görev tamamlama aşamalarını içeren üç aşamalı bir seçme sürecinden oluşuyor. Başvuru sürecini başarıyla tamamlayan ve belirlenen kontenjan içinde yer alan öğrenciler, DENEYAP Teknoloji Atölyeleri'nde 36 aylık bir eğitim programına katılacaklar.

A W237355 05

TEKNOFEST 2024’te Büyük Sürpriz: Liseli Gençlerden İHA Projesiyle İkinci! TEKNOFEST 2024’te Büyük Sürpriz: Liseli Gençlerden İHA Projesiyle İkinci!

Erzurum Recep Tayyip Erdoğan Fuar Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen uygulama sınavı, geleceğin teknoloji liderlerini belirlemekte önemli bir adım olarak nitelendiriliyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, yaklaşık 600 öğrencinin katıldığı bu sınavın ülke için hayırlı olmasını dilediğini belirterek, Erzurum Bilim olarak bu tür girişimlere her türlü desteği verdiklerini ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı