Kocaeli'de iki çocuğunu boğarak öldüren 45 yaşındaki baba Murat R.'nin cezai ehliyeti tam olarak belirlendi. Dehşet verici olay, 23 Mart 2023 tarihinde Körfez ilçesinde gerçekleşti. Gece saatlerinde polis ekipleri, sokakta şüpheli şekilde dolaşan Murat R.'yi durdurdu. Bu sırada dengesiz davranışlar sergileyen sanık, "Çocuklarımı cennete gönderdim, buraya geldim" gibi ifadelerde bulundu. Polis, Murat R.'nin annesinin evine gittiğinde, 13 yaşındaki kızı Beril Yağmur ve 10 yaşındaki oğlu Yunus Emre R.'nin cansız bedenlerini buldu.

Adana’da Cinayet Zinciri: Mezarlıkta ve Evde Katliam Adana’da Cinayet Zinciri: Mezarlıkta ve Evde Katliam

Gözaltına alınan Murat R., ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde 5 ay süren tedavi gördükten sonra tutuklandı. Yapılan otopside çocukların boğularak öldürüldüğü belirlendi. Davanın 3. celsesi Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşma salonunda taraf avukatları hazır bulunurken, sanık Murat R., SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Mahkemede Gözlem İhtisas Dairesi'nden gelen rapor okundu ve sanığın cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi. Katılan vekilleri, cezai ehliyeti tam olan sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Murat R., olay anına dair hatırlamadığı şeyler olduğunu ifade ederek, “Adli tıpta psikologlar, benim olay anına ilişkin bazı şeyleri hatırlamadığımı söyledi. Hala ilaçlarla tedavi görüyorum” dedi. Ayrıca, evine üç defa girip çıktığını ama hatırlamadığını da sözlerine ekledi. Mahkeme heyeti, Adli Tıp 4. İhtisas Kurulu'ndan sanığın cezai ehliyetine yönelik talep edilen raporun beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Sanığın, çocuklarını öldürdükten sonra yazdığı mektup ise dikkat çekti. Mektubunda, “Melek evlatlarım benim. Bu dünyada sizden başka kimsem yok. Sizi asla kimselere mahcup ettirmem. Sizler meleksiniz. Artık sizi bu kötü dünyanın insanlarına emanet etmeyeceğim” gibi ifadeler yer aldı. Murat R.'nin, çocuklarını kaybetmenin acısını ve maddi sıkıntılarını da dile getirdiği mektup, olayın ne kadar trajik olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Davanın seyrinin ilerleyen duruşmalarda nasıl şekilleneceği merakla bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı