Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Değirmendere Çınarlık Meydanı'nda "Kadın Girişimciler Alışveriş Festivali" düzenledi. Festival, girişimci kadınların el emeği göz nuru ürünlerini sergilemesi ve satışa sunmasıyla büyük ilgi gördü. Vatandaşlar, sabır ve titizlikle hazırlanan ürünlere yoğun ilgi gösterirken, özellikle gençler ve çocuklar festivale renk kattı.

Festivalde kadınlar, örgü çantalar, amigurumi bebekler, ahşap boyama eserler, iğne oyası takılar ve el yapımı mumlar gibi pek çok ürünle stantlarını doldurdu. Kurulan stantlarda kadınlar bir taraftan el işlerini yaparken, diğer yanda satış gerçekleştirdi. Festival boyunca KO-MEK müzik eğitmenlerinden oluşan grup, vatandaşlara keyifli anlar yaşatarak unutulmaz eserlerle festivale eşlik etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Berna Abiş ve Yaygın Eğitim Şube Müdürü Lokman Ceyhan, festivali ziyaret ederek girişimci kadınlara destek oldular. Başkan Vekili Abiş, stantları gezip ürünleri inceleyerek kadınlarla sohbet etti ve üretilen el emeği ürünler hakkında bilgi aldı.

Sakarya Tarihi Uzunçarşı’da 3. Etap Dönüşümü Başlıyor Sakarya Tarihi Uzunçarşı’da 3. Etap Dönüşümü Başlıyor

Festival, kadın girişimcilerin ürünlerini tanıtma ve satış yapma fırsatı sunduğu gibi, Kocaeli halkına da keyifli bir alışveriş deneyimi yaşattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı