Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) çerçevesinde ilimiz, 2024 yılı projeleri arasında yer alan “Sıvat Yapımı” faaliyeti kapsamında önemli bir adım attı. Proje kapsamında 9 ilçemizde yer alan 24 köy merasına konulmak üzere toplam 100 sıvat teslim alındı. Bunlar arasında 50 büyükbaş ve 50 küçükbaş hayvan için olmak üzere sıvatlar yer aldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında ilimizde birçok proje uygulanmaktadır. Geçen yıl ilk kez uyguladığımız sıvat yapımı projemiz, gelen yoğun talep üzerine bu yıl tekrarlandı. Bu proje ile meralarımızın altyapısının iyileştirilmesi, küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığın geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğine katkıda bulunmayı amaçladık” dedi.

Ak Parti Çankırı İl Başkanı ve Tarım Müdürü, Çankırı Borsası'nı Ziyaret Etti Ak Parti Çankırı İl Başkanı ve Tarım Müdürü, Çankırı Borsası'nı Ziyaret Etti

Dr. Düzgün, çoğu merada su içme yapısının kısıtlı veya uzak olduğunu belirterek, “Yetiştiriciler doğal kaynaklardan ya da kendi imkânları ile hayvanlarını sulamakta ciddi zorluklar yaşamaktadırlar. Bu sorunların önüne geçmek adına sıvat projemizi hayata geçirdik. İlimizdeki üreticilerimizi ve yetiştiricilerimizi birçok proje ile desteklemeye devam edeceğiz. Bu yıl uygulanan bu proje ile yaklaşık 24 bin büyükbaş ve 22 bin küçükbaş hayvanın içme suyu konusunda alternatif bir çözüme kavuşturduk” şeklinde konuştu.

Teslim edilen sıvatların, meralarda montajları yapıldıktan sonra düzenli aralıklarla teknik personel tarafından kontrolleri gerçekleştirilecektir. Bu adım, hayvancılığın desteklenmesi ve su ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli bir katkı sağlayacak.

Kaynak: İl Tarım ve Orman Müdürlüğü