Diyarbakır’da 8 Yaşındaki Narin Gürkan’dan 16 Günlük Kayıp Diyarbakır’da 8 Yaşındaki Narin Gürkan’dan 16 Günlük Kayıp

Türkiye genelinde etkili olan sıcak hava dalgası, Kilis’te de hissedilmeye devam ediyor. Hava sıcaklıklarının ortalama 40 dereceyi bulduğu kentte, sıcaklardan en çok etkilenen meslek gruplarının başında fırıncılar geliyor. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte 300 derecelik fırınlarda ekmek ve yemek pişiren fırın ustaları, zorlu hava koşullarına rağmen ekmek parası kazanmak için mesai yapıyor.

Fırın işçileri, doğalgaz ile çalışan ve 300 dereceyi bulan fırınların başında saatlerce çalışıyor. Sıcak hava ve ateşin etkisini yoğun bir şekilde hisseden fırıncılar, serinlemek için zaman zaman kıyafetlerini ıslatıyor veya ellerini, yüzlerini soğuk suyla yıkıyor.

39 yıldır fırıncılık yapan Murat Kanlı, "300 derece sıcaklığın bulunduğu ateş başında sabah akşam demeden çalışarak evimi geçindiriyorum. Hava sıcaklığı arttığında insanlar dışarıya çıkmak dahi istemiyorlar, biz ise burada ateşin başında saatlerce mesai yapıyoruz" dedi.

Babasından kalan fırıncılık mesleğinde 6 yaşından itibaren çalışan Ahmet Çakır Dorukoğlu ise, "Hava sıcaklığı 40 dereceyi bulduğunda yüksek ateş başında mesai yapıyoruz. Vatandaşlar sabah, öğlen ve akşam ayrı yemekler getirerek pişirilmesini istiyor. Biz de 300 derece sıcaklığın karşısında zor dayanarak çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı