Kenan Yıldız, genç yaşına rağmen Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 19 numaralı formasını gururla giyerek futbol dünyasında ses getirmeyi başardı. Almanya'nın Regensburg kentinde doğan Kenan Yıldız, Türk asıllı profesyonel bir futbolcudur. Futbol kariyerine Bayern Münih'in altyapısında başlayan ve burada disiplinli bir eğitim alan Yıldız, teknik yeteneği, hızı ve yaratıcılığıyla dikkat çekiyor. Juventus gibi önemli bir kulüpte forma giyen Kenan Yıldız, 2023 yılında Türkiye Milli Takımı'na çağırılarak milli formayı giymeye başladı ve ilk milli golünü Almanya ile oynanan hazırlık maçında attı.

Kenan Yıldız Kimdir

Kenan Yıldız kimdir?

Kenan Yıldız, 4 Mayıs 2005 tarihinde Almanya'nın Regensburg kentinde dünyaya gelmiş, Türkiye'de oynayan profesyonel bir futbolcudur. Babası Reşat Yıldız, Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesine bağlı Kızıllı köyünden geliyor. Annesi ise Alman vatandaşıdır. Kenan Yıldız orta saha oyuncusu olup şu anda Juventus'ta oynamaktadır. 

İpek Yezdani kimdir? Ne iş yapıyor? İpek Yezdani kimdir? Ne iş yapıyor?

2023 yılında Juventus'a transfer olan Kenan Yıldız, olağanüstü bir performans sergiledi. Özellikle frosinone'ye attığı golle Juventus tarihinin en genç yabancı forvet oyuncusu oldu. 

Kenan Yıldız, Türkiye'nin U-17 ve U-21 milli futbol takımlarında forma giydi. 2023 yılında milli takıma seçildi ve milli formayı giyerek ilk golünü Almanya ile oynanan hazırlık maçında attı.

Kenan Yıldız, futbolda hem sağ hem de sol ayağını etkili bir şekilde kullanabilen, teknik yetenekleri gelişmiş, hızlı ve yaratıcı bir oyuncudur. Bayern Münih'in altyapısında yetişen oyuncu, Alman futbolunun disiplinli yapısını oyun tarzına yansıtıyor.

Kenan Yıldız'ın babası nereli?

Genç ve yetenekli futbolcunun babası Reşat Yıldız'ın aslen Afyonkarahisar'a bağlı bir ilçe olan Dinarlı olduğu, annesinin ise Alman olduğu biliniyor. 

Kaynak: Haber Merkezi