Ahmet Akyol, mühendislik ve yönetim kariyerinde gösterdiği başarılarla, Türkiye’nin savunma sanayiinde önemli bir figür olmuştur.

Ahmet Akyol kimdir?

Ahmet Akyol, 1982 yılında Kocaeli’de doğmuş olup, mühendislik ve yöneticilik alanında önemli başarılara imza atmış bir profesyoneldir. Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden 2005 yılında mezun olduktan sonra, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 2010 yılında mezun olmuştur. Eğitimine Stanford Üniversitesi’nde “İnovasyon Liderlik” eğitimi ve Cranfield Üniversitesi’nde Elektro-Optik ve Haberleşme konularında aldığı eğitimlerle devam etmiştir.

Ahmet Akyol, 2007-2023 yılları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Millî Savunma Bakanlığı gibi birçok önemli kurumda mühendis, müdür ve yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmıştır. 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’na atanan Akyol, burada Muhabere, Elektronik ve Bilgi Sistemleri Daire Başkanı olarak önemli projelerde yer almıştır. 2021 yılında Elektronik Harp ve Radar Sistemleri Daire Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

1 Temmuz 2022 tarihinde ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başlayan Akyol, aynı zamanda Mikroelektronik, Güdüm ve Elektro-Optik Sektör Başkanlığı görevini de yürütmektedir. 22 Haziran 2023 tarihinden itibaren ASELSAN Genel Müdürü olarak atanarak savunma sanayiinde kritik bir rol oynamaya devam etmektedir.

Akyol, ayrıca TÜBİTAK SAGE Yönetim Kurulu Üyeliği ve NATO Bilim ve Teknoloji Organizasyonu (STO) Sensör ve Elektronik Paneli Kurul Üyeliği gibi uluslararası görevleri de sürdürmektedir. Bu pozisyonlarda, ülkemizin savunma sanayii projelerine katkı sağlamış ve uluslararası platformlarda Türkiye’yi temsil etmiştir.

Evli ve üç çocuk babası olan Ahmet Akyol, iş yaşamındaki başarıları kadar ailesine de önem vermektedir. Mühendislik ve yönetim alanındaki tecrübeleri, onu savunma sanayiinde saygın bir lider konumuna getirmiştir.

Ahmet Akyol Kimdir

Ahmet Akyol ne iş yapıyor?

Ahmet Akyol, şu anda ASELSAN Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır. Bunun yanı sıra, ASELSAN'da Mikroelektronik, Güdüm ve Elektro-Optik Sektör Başkanı olarak da çalışmaktadır. Daha önce Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nda Muhabere, Elektronik ve Bilgi Sistemleri Daire Başkanı ve Elektronik Harp ve Radar Sistemleri Daire Başkanı olarak önemli görevler üstlenmiştir. Ayrıca, TÜBİTAK SAGE Yönetim Kurulu Üyeliği ve NATO Bilim ve Teknoloji Organizasyonu (STO) Sensör ve Elektronik Paneli Kurul Üyeliği gibi uluslararası görevleri de sürdürmektedir.

Feray Aytekin Aydoğan kimdir? Kaç yaşında, ne iş yapıyor? Feray Aytekin Aydoğan kimdir? Kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Ahmet Akyol kaç yaşında?

Ahmet Akyol, 1982 doğumlu olduğuna göre, 2024 itibarıyla 42 yaşındadır.

Ahmet Akyol nereli?

Ahmet Akyol, Kocaeli'de doğmuştur. Bu sebeple aslen Kocaeli'li olduğu düşünülmektedir.

Ahmet Akyol evli mi?

Ahmet Akyol evlidir ve üç çocuk babasıdır.

Kaynak: Haber Merkezi