Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda toplam 67 gündem maddesi görüşülerek oy birliğiyle karara bağlandı. Toplantıya, şehit olan askerler ve Diyarbakır’da hayatını kaybeden 8 yaşındaki Narin Güran için yapılan baş sağlığı mesajları damgasını vurdu.

Papa Francis Doğu Timor’da Tarihi Bir Ziyaret Gerçekleştirdi Papa Francis Doğu Timor’da Tarihi Bir Ziyaret Gerçekleştirdi

Gündemin en önemli maddelerinden biri ise Ulaşım A.Ş. bünyesindeki Rüzgâr Enerji Santrali (RES) projesi oldu. Başkan Büyükkılıç, RES’in finansmanı için gerekli tüm yetkilerin kendisine verilmesini talep etti. Bu talep, meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi. Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Canbulut, santralin hafriyat çalışmalarının tamamlandığını ve yılsonuna kadar enerji üretiminin başlamasını hedeflediklerini dile getirdi. Ayrıca, gerekli malzemelerin gümrük işlemlerinin başlatıldığını ve en kısa sürede sahaya sevk edileceğini bildirdi.

Toplantıda çevre kirliliği ile ilgili de önemli kararlar alındı. Çevrenin korunması, temizlenmesi ve iyileştirilmesi için alınacak araçlar konusunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan yardım talebi, meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi. Başkan Büyükkılıç, Bakan Murat Kurum ve ekibine teşekkür etti.

Toplantının sonunda Başkan Büyükkılıç, alınan tüm kararların Kayseri ve Türkiye için hayırlı olmasını dileyerek, mecliste kabul edilen projelerin takip edilmesi için bir heyeti sahaya davet etti. Rüzgâr Enerji Santrali projesiyle Kayseri’nin enerji ihtiyacına çevre dostu bir çözüm sunmayı hedeflediklerini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı