Kastamonu Üniversitesi, 2024 Engelsiz Üniversite Ödülleri'nde 38 bayrak kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Bu önemli ödül, üniversitenin engelli bireylerin üniversiteye ve sosyal hayata tam katılımını sağlama konusundaki çabalarını taçlandırdı. Olağan Senato Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal başkanlığında yapıldı. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Ömer Küçük ve senato üyelerinin katıldığı toplantıda, Kastamonu Üniversitesi’nin başarıları değerlendirildi.

Kastamonu’da Kan Donduran Olay: Silahlı Saldırgan Polis Memurunu Şehit Etti Kastamonu’da Kan Donduran Olay: Silahlı Saldırgan Polis Memurunu Şehit Etti

Toplantının açılışında, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından engelli bireylerin eğitsel ve sosyal imkanlara erişimini kolaylaştıran üniversiteleri ödüllendiren 2024 Engelsiz Üniversite Ödülleri'nden 38 bayrakla dönen Kastamonu Üniversitesi'nde başarılı fakültelere, yüksekokullara ve merkezlere ödülleri Rektör Prof. Dr. Topal tarafından takdim edildi. Rektör Topal, Kastamonu Üniversitesi'nin engelli bireylerin üniversite hayatına tam katılımını sağlama konusundaki çabalarının bu başarıyla taçlandığını belirtti. Ayrıca, üniversitenin bu alanda örnek olma kararlılığını sürdürdüğünü vurguladı.

Toplantıda, kalite süreçlerine de değinildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, Kastamonu Üniversitesi'nin kalite hedefleri ve performans durumu hakkında bir sunum yaptı. Sunumda, 2024 yılı için belirlenen hedefler doğrultusunda 3 ve 6 aylık performans sonuçları değerlendirildi. Ayrıca, senato üyelerine üniversitenin akademik veri sistemindeki güncel performans verileri uygulamalı olarak gösterildi. Üniversitenin genel performansını artırma ve öğrenci deneyimini iyileştirme konularında atılması gereken adımlar tartışıldı.

Rektör Topal, üniversitenin gelecekte de engelli bireyler için sunduğu imkanları artırarak sürdüreceğini ifade etti. Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı