Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığı için Kasım Avcı, 6 Kasım'da Ankara'da gerçekleştirilecek genel kurul öncesinde adaylığını duyurdu. TSYD Ankara Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Avcı, sporcu bir aileden geldiğini ve tüm enerjisiyle işitme engelli spor camiasının yanında olacağını ifade etti. "İşitme engelli sporcularımızla birlikte Türk bayrağının gölgesinde, federasyonu hak ettiği yere taşıma azmiyle göreve talibiz," diyen Avcı, federasyonun tarafsız ve ilkeli bir yönetim anlayışına ihtiyaç duyduğuna inandığını vurguladı.

Adaylık sürecinde yalnızca yapılması gerekenleri değil, nelerden uzak durulması gerektiğini de değerlendirdiklerini belirten Avcı, "Hiçbir kişiye veya kulübe ayrıcalık tanımadan, yalnızca işitme engelli camiamızın yararına odaklanacağız," dedi. Bu yaklaşım, işitme engelli sporcuların gelişimini desteklemek için büyük önem taşıyor.

Eğitim alanında da önemli projeleri olduğunu belirten Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği yaparak, işitme engelli gençleri spora kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. "32 ilkokul, 32 ortaokul ve 20 meslek lisesinde yetenek taramaları yapacağız," diyerek, işitme engelli gençlerin yeteneklerini keşfetmek için uzman bir ekip ile çalışmalar gerçekleştireceklerini aktardı.

Futbol branşında yeni takımlar kurulmasını teşvik edeceklerini belirten Avcı, "İşitme Engelliler Futbol Süper Ligi’nde kaliteyi artırmak adına takım sayısını 20’den 12’ye indirerek isim hakkı için sponsorlu çalışmalar yapacağız," diye ekledi. Ayrıca, uluslararası kaynaklar oluşturmak için Erasmus ve Birleşmiş Milletler gibi organizasyonların projelerine başvuracaklarını ifade etti.

Hikmet Karaman Moldova'da! Zimbru Chisinau ile Anlaşma Sağlandı Hikmet Karaman Moldova'da! Zimbru Chisinau ile Anlaşma Sağlandı

Yönetim yapısını güçlendirmek için branşlara özel koordinatörlük sistemleri getireceklerini açıklayan Avcı, sporcu bilgi takip sistemiyle sporcuların gelişimlerini düzenli olarak takip edebileceklerini belirtti. Antrenör kursları ve seminerleri her yıl düzenli olarak gerçekleştireceklerini vurguladı. Avcı, "Bu şekilde işitme engelli kardeşlerimizin sportif potansiyelini ortaya çıkaracak ve madalyalarla dolu bir döneme birlikte adım atacağız," diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı