Bu yıl Karadeniz'de yaşanan palamut bolluğu, hem balıkçıları hem de vatandaşları sevindiriyor. Geçen yıl palamut sıkıntısı çeken bölge, bu yıl adeta palamutla dolup taşarken, balıkçı tezgahlarında kilo kilo palamutlar yerini aldı.

Geçen yıl neredeyse hiç bulunmayan palamut, bu sezon Karadeniz'den bol miktarda çıkıyor. Önceki yıllarda 500-600 gramlık palamutların tanesi 50 TL'den satılırken, bu yıl palamut fiyatları oldukça düştü ve kiloya yakın palamutlar 70 TL'den satışa sunuluyor. Bu durum, vatandaşların beyaz ve kırmızı ete göre daha uygun fiyatlı olan palamuta yönelmesine neden oldu. Balık satıcıları ise gelen yoğun talebe yetişmekte zorluk çekiyor.

Sezonun başlamasıyla birlikte balık satışlarının artığını belirten balık satıcısı Onurcan Köse, "Sezon çok iyi başladı. Vatandaşlar yoğun bir şekilde balığa ilgi gösteriyor. Balık tezgahlarında büyük bir kalabalık var ve satışlardan dinlenemiyoruz. Kasaplar ve tavukçuların önleri boşken, balık tezgahlarında hareketlilik var. Bu süreçte bol bol balık satıyoruz ve vatandaşlar da fiyatlardan memnun" şeklinde konuştu.

Çankırı’da Temmuz Ayı İhracatı Azaldı, İthalat Yükseldi: TÜİK Verileri Açıklandı Çankırı’da Temmuz Ayı İhracatı Azaldı, İthalat Yükseldi: TÜİK Verileri Açıklandı

Vatandaşlar, balık fiyatlarının şu anda kırmızı et ve tavuk etine göre oldukça uygun olduğunu, bu nedenle balık almayı tercih ettiklerini belirtiyor. Samsun'daki balıkçı tezgahlarında çinekop kilo 100 TL, istavrit kilo 40 TL, mezgit kilo 50 TL, barbun kilo 60 TL ve kiloluk palamutlar 70 TL’den satışa sunuluyor. Bu fiyatlarla palamut, Karadeniz'in yeni yıldızı olarak öne çıkıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı