Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, "Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli" konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya katılan Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, tarımın stratejik önemine vurgu yaparak, “Güçlü bir Türkiye için tarımın da güçlü olması gerektiğini bilmeliyiz” dedi.

Bakan Şimşek: Zorlu Dönemi Aştık, Ekonomide Dengelenme Başladı Bakan Şimşek: Zorlu Dönemi Aştık, Ekonomide Dengelenme Başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2025 yılında uygulamaya koyacağı yeni bitkisel üretim planlaması ve hayvancılık destekleme modeli kapsamında, kullanılmayan tarım arazilerinin kiraya verilmesi gibi konular ele alındı. Çankırı'da gerçekleştirilen toplantı, müdürlüğün konferans salonunda yoğun katılımla yapıldı. Dr. Düzgün, yaptığı konuşmada tarım ve hayvancılık üretiminin savunma sanayi kadar önemli olduğuna dikkat çekti.

“Güçlü Tarım, Güçlü Türkiye Demektir”

Çiftçilere hizmet etmekten mutluluk duyduğunu belirten Düzgün, “Dünyada söz sahibi olmak istiyorsak, tarımsal üretimin önemini savunma sanayi kadar ciddiye almalıyız. Çiftçilerimiz her türlü zorluğa rağmen üretmeye devam ediyor ve bu heyecan bizi de motive ediyor. Valimizin desteğiyle huzurlu bir ortamda, çiftçilerimize hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeni tarımsal ve hayvansal üretim modelleriyle ilgili mevzuatların da tartışıldığı toplantıda, İl Müdürü Düzgün, bu konuların köy köy gezilerek çiftçilere anlatılacağını belirtti. Çankırı’nın tarımsal üretimine yönelik stratejik bir sürece girdiklerini vurgulayan Düzgün, yeni planlamaların Çankırı ve Türkiye için hayırlı olmasını temenni etti.

Bu kapsamda, çiftçilerin daha fazla kazanç elde edebilmesi ve üretimde sürdürülebilirliğin sağlanması hedefleniyor.

Çankırı’da Tarımda Yeni Dönem! 2025 Destekleme Modeli Açıklandı3

Çankırı’da Tarımda Yeni Dönem! 2025 Destekleme Modeli Açıklandı1

Çankırı’da Tarımda Yeni Dönem! 2025 Destekleme Modeli Açıklandı2

Kaynak: İhlas Haber Ajansı