Karabük Belediyesi, İşgücü Uyum Programı (İUP) çerçevesinde kadınların iş gücüne katılmasını sağlamak amacıyla 38 kadın personeli Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde görevlendirdi.
Bu kadın temizlikçiler, Karabük’ün cadde ve sokaklarını kendi evleri gibi temizleyerek aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya'nın kadınlara iş imkanı sağlaması, toplumda olumlu bir etki yarattı. Kadınlar, göreve başladıkları andan itibaren çevreden tam not aldı.
Çiğdem Bozkurt, bu işe büyük bir memnuniyetle başladığını belirterek, "Kadın eli değdi mi her şey çok daha güzel oluyor. Sokaklarımız tertemiz ama kadın dokunuşu başka bir güzellik katıyor" dedi. Programın devam etmesini istediklerini de ifade etti.
Bir diğer kadın personel, Songül Türe ise, eşiyle birlikte çalışarak aile bütçelerine katkı sağladıklarını belirtti ve kadının her alanda gücünü göstereceğini söyledi. Eşinin de bu süreçte kendisine destek olduğunu belirten Türe, daha detaylı temizlik yaparak çevreden olumlu tepkiler aldıklarını söyledi.
Kadınların sokakları temizlerken, Karabük'teki halktan gelen olumlu geri dönüşler, İUP Programı'nın başarısını gözler önüne seriyor.