Kartepe’de Dumlupınar Mahallesi’nde 2 Mart’ta sondaj çalışması sırasında açığa çıkan gaz, 7 gündür kontrollü bir şekilde yanıyor.
Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde, metro projesi kapsamında yapılan sondaj çalışmasında 45 metre derinlikten açığa çıkan gaz yüzünden yangın başladı. Firma çalışanları, gazın yayılmasını önlemek için durumu yetkililere bildirdi ve gazı kontrol altına almak için tutuşturdu. Rüzgarın etkisiyle zaman zaman kendiliğinden sönen gazın, geçtiğimiz günlerde betonla kapatılması sonucu yanış daha kontrollü hale geldi.
Ekipler, 7 gündür devam eden yangının etkisinin azaldığını ve alevlerin önceki günlere kıyasla büyük ölçüde zayıfladığını gözlemliyor. Gazın kontrolsüz yayılmasını engellemek için sürekli olarak izleme çalışmaları yapılıyor. Bölgedeki güvenlik önlemleri de sıkı bir şekilde devam ediyor. Yetkililer, alevlerin tamamen sönmesi için çalışmalarını sürdürüyor ve herhangi bir patlama riski olmadığını belirtiyor.
Bu olayda, AFAD, itfaiye ve gaz dağıtım firması ekipleri, hem güvenlik hem de yangının kontrol altında tutulabilmesi için koordineli bir şekilde çalışmaya devam ediyor.