Bursa'nın İznik ilçesindeki Göllüce Mahallesi, 1700 yıllık zeytin ağaçlarıyla adeta tarih kokuyor. Bu ihtişamlı ağaçlar, sadece uzun ömürleriyle değil, aynı zamanda hala zeytin vermeleriyle de dikkat çekiyor. Kutsal kitaplarda bile adından söz edilen bu zeytin ağaçları, bölge halkı ve ziyaretçilerin ilgi odağı haline gelmiş durumda.

Yüzyıllar boyunca birçok tarihi döneme tanıklık eden zeytin ağaçları, doğanın gücünü ve zeytin üretimindeki köklü geleneği gözler önüne seriyor. Yöre halkı, ağaçların bu kadar uzun süre hayatta kalmasının ve ürün vermeye devam etmesinin doğal şartlarının uygunluğu ve iyi bakımla mümkün olduğunu belirtiyor.

Yenidoğan Çetesi Mağduru Dağlı Çifti: "Gülüşümüzü Çaldılar" Yenidoğan Çetesi Mağduru Dağlı Çifti: "Gülüşümüzü Çaldılar"

Tarla sahibi Mehmet Türe, “Köyümüzde 2000 yıl öncesine dayandığını düşündüğümüz zeytin ağaçlarımız hala ürün vermeye devam ediyor. Biz bu ağaçların bakımlarını yapıyoruz ve hastalıklarını tedavi ediyoruz” dedi. Göllüce Mahallesi’ndeki bu zeytin ağaçları, İznik’in sadece tarımsal zenginliğiyle değil, tarihi ve kültürel mirasıyla da dikkat çekmesine katkıda bulunuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı