İzmir'den diğer büyük şehirlere taşınma maliyetleri 50 bin TL'yi bulabiliyor. Son zamanlarda şirket içi tayinler ve kiracıların taşınması gibi sebepler nakliye taleplerini artırdı. Bu durum, nakliye firmalarının yoğun çalışmasına ve şehir içi/şehirlerarası nakliye fiyatlarının yükselmesine neden oldu.

İzmir'de nakliye ücretleri de artış gösterdi. Fiyatlar, 1+1, 2+1, 3+1 daireler ve taşınacak eşyaların miktarına göre değişiklik göstermekle birlikte en düşük seviyeler 18 bin TL ile 20 bin TL arasında başlıyor. Şehir içinde ise fiyatlar 30 bin TL'ye kadar çıkabiliyor.

İzmir'den Bursa, Ankara ve İstanbul gibi şehirlere taşınma fiyatları ise 40 bin TL'den başlayarak 50 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Bu durum, nakliyat firmalarının hızlı bir şekilde taleplere cevap vermeye çalıştığı bir döneme denk geliyor.

İzmir'de bir kiracının taşınma maliyeti en az 100 bin TL'ye ulaşabiliyor. Şehir içindeki bir evden diğerine taşınmak isteyen kiracının karşılaşabileceği masraflar arasında kira, depozito, emlakçı ücreti, nakliye, boya masrafları ve diğer giderler bulunuyor.

Ankara Sanayi Odası, girişimcilik ekosistemine yönelik kapsamlı rapor hazırladı Ankara Sanayi Odası, girişimcilik ekosistemine yönelik kapsamlı rapor hazırladı

Örneğin, Erkan Altuner isimli bir kişi eşyalarını taşıma işlemi için 30 bin TL ödediğini belirtiyor. Nakliyeci Muharrem Kayıran ise nakliye ücretlerinin şehir içinde 18-20 bin TL civarında başladığını ifade ediyor. Şehir dışına çıkıldığında ise bu ücretlerin İzmir'den Bursa'ya minimum 40 bin TL'ye kadar çıktığını, İstanbul gibi daha uzak şehirlere ise bu rakamın daha da artabileceğini belirtiyor.

Bu durum, nakliyat işlemlerinin ve taşınma maliyetlerinin geniş bir yelpazede değişkenlik gösterdiğini gösteriyor. Eşya miktarı, taşınacak mesafe ve hizmet kalitesi gibi faktörler, taşınma maliyetlerini belirleyen önemli etkenler arasında yer alıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı