Çankırı’da İtfaiye Teşkilatının 310. kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlenen kutlama etkinlikleri başladı. İtfaiye Haftası etkinlikleri çerçevesinde Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Çankırı İtfaiye Müdürlüğü personeli ile sabah kahvaltısında buluştu. İtfaiye erlerine teşekkür eden Esen, tüm itfaiye teşkilatının İtfaiye Haftası’nı kutladı ve başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Başkan Esen, Çankırı İtfaiyesinin ülkemizin örnek teşkilatlarından biri olduğunu belirterek, özellikle son beş yılda yaşanan afet, sel, pandemi ve deprem gibi zor zamanlarda itfaiyenin üstün bir başarı sergilediğini vurguladı. Bu başarıların Cumhurbaşkanlığı tarafından “Devlet Üstün Hizmet Madalyası” ile ödüllendirildiğini hatırlatan Esen, “Yenilenmiş ekipmanlarımız ve canla başla çalışan personelimizle halkımızın can ve mal güvenliği için her daim göreve hazırız. Tüm itfaiye personelimizin İtfaiye Haftası’nı kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Çalışmaları İçin İl Müdürü Longa'dan Teşekkür Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Çalışmaları İçin İl Müdürü Longa'dan Teşekkür

Etkinlikte ayrıca itfaiyenin modernize edilen araç ve ekipmanları sergilendi. Çankırı İtfaiyesinin, yenilenen araç filosu ve gelişmiş ekipmanları ile vatandaşların güvenliği için daha etkin bir şekilde hizmet vermeye devam edeceği ifade edildi.

Başkan Esen’in konuşmasının ardından, yeni İtfaiye Binası’nda siren sesleri çalındı. İtfaiye araçlarının ve personelinin katıldığı kortej geçişiyle devam eden etkinliklerde, itfaiyenin geçmişten bugüne kat ettiği mesafe ve önemli başarılar bir kez daha vurgulandı.

Çankırı Belediyesi, İtfaiye Haftası dolayısıyla düzenlenen bu etkinlikler aracılığıyla vatandaşlara itfaiyenin işleyişi ve önemi hakkında bilinç kazandırmayı hedefliyor. Kutlamalar, hafta boyunca çeşitli etkinlikler ve bilgilendirici faaliyetlerle devam edecek.

Kaynak: Çankırı Belediyesi

Kaynak: Haber Bülteni