Geçtiğimiz cumartesi günü ilk olarak www.cankirihaber.net internet haber sitemizde yer alan haber ile gündeme taşıdığımız İstiklal Marşımız ve Şehitlerimiz için saygı duruşu esnasında yaşanan olay derinleşiyor.

Samsun'da Jandarmadan Büyük Operasyon: 32 Bin 740 Makaron Ele Geçirildi! Samsun'da Jandarmadan Büyük Operasyon: 32 Bin 740 Makaron Ele Geçirildi!

Yaptığımız haber ile Çankırı Karatekin Üniversitesi sosyal medya hesaplarında yayınlanan Medeniyetin Temeli Aile konulu Konferansta bir şahsın İstiklal Marşı ve saygı duruşu için ayağa kalkmamasını gündeme taşımıştık.

Çankırı'da geniş yankı uyandıran olay yerel ve ulusal medyada da geniş yer bulmuştu.

Yapılan saygısızlığa Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ahmet Kurt ve Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Çankırı Şube Başkanı M. Alperen Şahin'de sessiz kalmamış ve açıklamaları ile konunun açıklığa kavuşturulmasını talep etmişlerdi.

Konuyla ilgili olarak Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi'ye de çok sayıda şikayet iletilirken, Rektör Çiftçi eleştirilerin odağı haline geldi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi yükselen bu sesler sonrası açıklama yaparak araştırma görevlisi şahsın açığa aldığını duyurdu.

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde ÇAKÜFEST etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Medeniyetin Temeli Aile konulu Konferansta araştırma görevlisi M.Ç. İstiklal Marşı ve saygı duruşu için ayağa kalkmaması tepkilere neden olmuş ve www.cankirihaber.net olarak İstiklal Marşı ve Şehitlerimiz için yapılan saygı duruşuna saygısızlığı gündeme getirmiştik. Olayın ardından gelen tepkiler üzerine Çankırı Karatekin Üniversitesi resmi web sitesi üzerinden şahıs hakkında soruşturma başlatıldığını ve açığa alındığını duyurdu.
Çankırı Karatekin Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, “Üniversitemizde düzenlenen bir etkinlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı esnasında ayağa kalkmadığı tespit edilen araştırma görevlisi hakkında yürütülen soruşturma süreci çerçevesinde açığa alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

A W214030 02

Kaynak: Burak Kaya