Sincan Çankırılılar Derneği Bilgi Yarışması Ödül Töreni düzenlendi. Tören açılışında Sincan Çankırılılar Derneği Başkanı Necati Ülker konuşma yaptı. Ülker konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili Öğrencilerimiz, Sivil Toplum kuruluşları Başkan ve temsilcileri, Değerli iş insanlarımız, Basın mensuplarımız Saygıdeğer Veliler, Hanımefendiler, Beyefendiler. Çankırı'yı Tanıyalım Online Bilgi Yarışması Ödül Töreni'ne hepiniz hoşgeldiniz!

Sincan Çankırılılar Derneğimizin Çankırı valimiz Mustafa Fırat TAŞOLAR’ın önceden Dernek yönetimine sunduğu Öneri doğrultusunda Çankırılı öğrencilerimize yönelik “Çankırı’yı Tanıyalım “konulu bilgi kültür yarışması düzenlenmişti.

Whatsapp Image 2024 05 27 At 16.25.23

Yarışmanın amacı, kadim şehir Çankırı'nın zengin tarihini, coğrafyasını ve kültürünü gençler aracılığıyla tanıtmak ve öğretmek olarak belirlendi. Online olarak gerçekleşmiş olan bilgi yarışmasında sorular, Sincan Çankırılılar Derneği'nin web sitesinde www.scd0618.org.tr bulunan kitapçıktan ve içindeki görsellerden hazırlanmıştı.

Heyecan verici bu yarışma, Çankırı'nın köklü geçmişini ve zengin kültürünü gelecek nesillere aktarmaktı. Çok şükür gerçekleştirdik, 
Bu ilk Proje çalışmalarımızda Eksiklerimiz olduğunu biliyoruz ve sizlerin hoşgörüsüne sığınıyoruz.  

Biliyorsunuz dereceye giren öğrenciler belirlenmiş, ödülleri ve sürpriz hediyeleri açıklanmıştı. İşte bugün bu dev projenin başarıyla sonuçlanmasının mutluluğunu sizlerle yaşıyoruz.

Başta İlimiz Çankırı Valisi sayın Mustafa Fırat Taşolar’ın öneri ve katkılarına, dernek yönetim ve istişare kurulu üyelerine, komisyonda yer alan derneğimizin eğitimci üyelerine, kısaca emeği geçenlere sizlerin huzurunda yönetim kurulumuz adına teşekkür ederim. 

Şu düşüncemi de sizlerle paylaşmak isterim: Gördüğümüz kadar değerli valimiz sayın M. Fırat Taşolar'ın, ilimiz Çankırı için bir şans olduğunu söylemeliyim. Elbette Çankırı il olalı her gelen vali ilimiz Çankırı için bir şeyler yapmıştır. Allah hepsinden razı olsun. Kısa zamanda sadece biz değil taraflı tarafsız herkesin beğendiği ve takdir ettiği bir vali olduğunun bilincindeyiz. İlimiz Çankırı tanıtımı için cansiperane koşturması Toplumun nabzını iyi tutması, toplum yapısını iyi bilen genç dinamik bir idarecidir. Koltuğuna yapışmadan, her gün bir yerde çalışarak ve çözüm üreten bir kişiliğe sahiptir.

Herkes bilir ki bir valinin telefonuna kolay kolay ulaşamazsınız. Belli kişilerin dışında telefonu verilmeyen ve direk kendisine ulaşılması zor olan valiler gördük. Ama sayın valimiz Taşolar gibi kendisine rahatlıkla ulaşılabilen ve her arayan kişiye cevap veren bir vali kolay kolay bulunmaz. İşte bu nedenle ilimiz Çankırı için bir şans olan bu valimize, Çankırı’yı seven herkesin sahip çıkması gerekmektedir.

Sosyal medyada takip edildiği kadar vali beyin asıl görevi o ilde yaşayan vatandaşların dertleri ve problemleri ile ilgilenmek ve onların rahat ve huzurlu yaşamalarına yardımcı olmaktır. Sayın valimiz ilimiz Çankırı’yı çok benimsiyor en iyisine layık olduğunu söylüyor, bunun içinde yeni yeni buluşlarla bıkmadan usanmadan gece gündüz demeden genç dinamik çalışma azmi ile ilimize hizmet etmeye çalışıyor.

İlimizin tanıtımı için dev bir projeyi hayata geçirmiştir. 18 Mayıs 2024 ilk seferinin başladığı Turistik Tuz Ekspresi olarak Devlet Demir Yolları ile görüşmeler sonucunda turizmde ilimize yeni projelerle ilkleri yaşatmaktadır. Haydi Çankırı sevdalıları bu dev projeye destek olalım her hafta Cumartesi veya pazar günleri nostaljik yolculuğa çıkalım İlimiz Çankırı’yı tanıtalım.

Sayın valimiz M. Fırat Taşolar iyi ki varsınız iyi ki Çankırı ilimizin valisisiniz hizmetlerinizden Allah razı olsun İnşallah ilimizde uzunca yıllar görev yaparsınız.

Sayın valim arkanızda hoş sedalar bırakarak insanların gönlünde taht kuruyorsunuz, gelecek kuşaklara köprü oluyorsunuz, Yolunuz açık yarınlarınız sağlıklı olsun.

Josep Borrell: "İsrail'e verilen süre, daha fazla ölüm anlamına gelebilir" Josep Borrell: "İsrail'e verilen süre, daha fazla ölüm anlamına gelebilir"

Duyarlı Çankırı halkı yapılanları asla unutmayacaktır. Derneğimiz 1994 tarihinde kurulmuş kuruluşundan günümüze kadar yasalarımıza uygun olarak ilimiz Çankırı’nın örf adetlerini, gelenek göreneklerini, kültürünü, yapılan etkinliklerle dayanışma ve yardımlaşma düsturu ile üyelerimize ve Çankırılı hemşerilerimize birlik beraberlik ruhu içinde gönüllülük esasına göre hizmet vermektedir.

Yeri gelmişken, emeği geçmiş Ahirete göçmüş olanlara Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun. Halen yaşayanlara da sağlıklı ömürler versin. Burada söylemek isterim ki; öğrencilerimiz velilerimiz Çankırılı hemşerilerimiz dernekteki birlik beraberliğe önem verelim. Değişik konulardaki fikirlerinizden yararlanalım ve etkinliklerde bir arada olalım İnşallah.

Değerli öğrencilerimiz yarışmaya katılanlara bir müjde vermek istiyorum. Yönetim kurulumuzun aldığı kararla ilerleyen zaman dilimi içinde şartları oluşturduğumuzda sizleri günü birlik otobüslerle Çankırı Kültür Gezisi düzenleyip unutulmaz bir gün yaşatarak ödüllendireceğiz.

Çankırı valimizin Çankırı belediye başkanımızın misafirleri olarak Çankırı misafirperverliğini göreceksiniz Allah Utandırmasın. Web sitemizden bizleri takip etmeyi unutmayın. Hoşça kalın, dostça kalın ama gönül kapılarınızı asla kapatmayın."

Muhabir: Şulenaz Durlanık