Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen bombalı terör saldırısına ilişkin davada, aralarında olay yerine patlayıcı getiren Bilal Elhacmaos’un da bulunduğu 10 firari sanığın duruşması devam etti. Mahkeme, firari sanıklar hakkında verilen yakalama kararının sürmesine karar verdi.

13 Kasım 2022 tarihinde İstiklal Caddesi'nde meydana gelen saldırıda, 6 kişi hayatını kaybederken 99 kişi yaralanmıştı. 26 Nisan 2024 tarihinde görülen karar duruşmasında, bombayı bırakan Ahlam Albashir 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve toplamda bin 794 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Olayla bağlantılı 10 firari sanığın dosyaları ise ayrı olarak değerlendirildi.

Duruşmada, firari sanıklar Bilal Elhacmaos, Sabri Ok, Hülya Oran, Ferhat Abdi Şahin, Layika Gültekin, Velid Halil, Cemil Bayık, Fehman Hüseyin, Saliha Bişkin ve Khalil Manja Hussein'in haklarındaki yakalama kararlarının devamına hükmedildi. Duruşma, ilerleyen tarihlere ertelendi.

Sanal Kumar Yüzünden Kapkaç Senaryosu: Bursa'da Şok Gelişme! Sanal Kumar Yüzünden Kapkaç Senaryosu: Bursa'da Şok Gelişme!

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında sanıkların yakalanmalarının beklenildiği belirtildi. Saldırı, Türk toplumunu derinden etkileyen bir olay olarak hafızalarda yer edinirken, adalet süreci de devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı