İstanbul'da etkisini sürdüren sıcak hava, vatandaşları Boğaz’ın serin sularına yönlendirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM, şehir için sıcak hava ve nem uyarısında bulunurken, sıcaklıklar 30 dereceyi geçti. Bunaltıcı sıcaklıklardan kaçınmak isteyenler, Boğaz boyunca serinlemek için denize girerek rahatladı. Bazı kişiler, Boğaz kıyısında yürüyüş yaparken yanlarında şezlong, havlu ve portatif masa getirdi, bazıları ise gölgelik alanlarda oturmayı tercih etti.

Arkadaşlarıyla birlikte denize gelen Yusuf Şahin, “Her gün denize geliyoruz, serinliyoruz. Deniz boğaz suyu tertemiz. Yüzüyoruz devamlı. Herkese tavsiye ederiz burası çok güzel. Ücretsiz bir yer. Devletimiz sağ olsun” dedi.

Sahilde bir kafede garsonluk yapan Samet Turgut, “Çalıştığım için dışarı çıkmam zor oluyor ve denize girme fırsatımız olmuyor. Sabah işe geliyoruz, akşam çıkıyoruz. İş yerinde klima var ama açık hava olduğu için etki etmiyor” şeklinde konuştu.

İstanbul’un neminden ve sıcağından kurtulmak için denizlerin en güzel yerler olduğunu belirten İlyas Örnek, “Biz buralarda yaşadığımız için en güzel yerler sahiller oluyor. Sahilde de denize giriyoruz. Ama sahile uzak olan insanlara Allah kolaylık versin. İstanbul’un neminden ve sıcağından kurtulmak için en güzel yerler denizlerdir. Evde oturtamıyorsun, biz de serinlemek için sahile iniyoruz” dedi.

Günübirlik Sarıyer’e gelen İhlas Baykan, “Sıcağa çok sıkmamaya gayret ediyoruz. Denize geliyoruz. Kendi memleketimde de denize gidiyorum. Sıcakta kendine dikkat edeceksin. Gençlik gitti artık” ifadelerini kullandı.

Servet Can Doğan ise, “Evde yüreğimiz yanıyor. Gelip denize atlıyoruz. Okul yaz tatiline girdi ama yakında açılacak. Burada serinliyoruz. Bu sıcakta dışarda arkadaşlarımla oturamıyorum. Biz de denize geliyoruz serinlemek için. Sıcaktan bunaldığımızda evde soğuk suyun altına giriyoruz ama çoğunlukla denize giriyoruz” dedi.

Bursa'da Otobüste Kavga! Sürücü ve Yolcu Yumruk Yumruğa! Bursa'da Otobüste Kavga! Sürücü ve Yolcu Yumruk Yumruğa!

Kaynak: İhlas Haber Ajansı