Çankırı'da Bademlik Camii minaresinin kontollü yıkımı tamamlandı Çankırı'da Bademlik Camii minaresinin kontollü yıkımı tamamlandı

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) İcra Direktörü Catherine Russell, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarında 13 bin 800'den fazla çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 194 gündür sürüyor. UNICEF İcra Direktörü Catherine Russell, yaptığı açıklamada İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 7 Ekim'den bu yana 13 bin 800'den fazla çocuğun yaşamını yitirdiğini belirtti. Russell, "Binlercesi yaralandı ve binlercesi de açlıkla karşı karşıya" dedi.

Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi tarafından yapılan açıklamada ise Gazze Şeridi'nde "her 10 dakikada bir çocuğun yaralandığı ya da hayatını kaybettiği" ifade edildi.

İsrail saldırıları sonucunda Gazze Şeridi'nde bugüne kadar 33 bin 899 kişi hayatını kaybetti, 76 bin 664 kişi de yaralandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı