İsrail ordusunun Lübnan’a yönelik saldırıları devam ediyor. Bekaa Vadisi’nde bir eve düzenlenen hava saldırısında 11 kişi hayatını kaybetti, güneydeki Tayr Debba kasabasındaki saldırıda ise 4 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. 

Bosna Hersek'te sel felaketi: 14 kişi hayatını kaybetti Bosna Hersek'te sel felaketi: 14 kişi hayatını kaybetti

7 Ekim’den bu yana süren çatışmaların bir parçası olarak, İsrail ordusu Lübnan’ın kuzeyindeki Bekaa Vadisi’ni hedef aldı. Saldırının ardından enkaz altında arama çalışmaları devam ediyor. Lübnan Ulusal Haber Ajansı’na göre, Tayr Debba kasabasındaki bombalama sonucu 4 kişi öldü, birçok kişi de yaralandı.

İsrail ordusu, saldırılarda Hizbullah’ın üst düzey liderlerinden Nebil Kauk’un öldüğünü iddia etti; ancak Hizbullah’tan bu konuya ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

Ayrıca, İran Devrim Muhafızları Ordusu, Kudüs Gücü Operasyonları'nın komutan yardımcısı Abbas Nilfuruşan’ın Beyrut’a yönelik yapılan saldırıda hayatını kaybettiğini doğruladı. Açıklamada, Nilfuruşan’ın “İran'ın güvenliği için çalışan ve Filistin davasına yardım eden biri” olduğu vurgulandı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalar sonucunda toplam 1,640 kişinin yaşamını yitirdiğini, bunlardan 104’ünün çocuk olduğunu bildirdi. Bakanlık, can kayıplarının büyük kısmının son iki haftadaki İsrail saldırılarında meydana geldiğini aktardı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı