Isparta Filistin İnisiyatifi, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının birinci yıl dönümünde, Filistin’e destek amacıyla bir yürüyüş düzenledi. Binlerce vatandaş, Türk ve Filistin bayraklarıyla birlikte Isparta Belediyesi önünden başlayarak 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüşün sonunda Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu ve dualar edildi.

Yürüyüşte topluluk adına basın açıklaması yapan Isparta Filistin İnisiyatifi Başkanı Ali Osman Altunbaşak, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını "soykırım" olarak nitelendirerek, “Dünya kör, sağır ve suskun. Bu suskunluk, 42 binden fazla masum insanı katleden, hastaneleri ve okulları bombalayan soykırımcıyı cesaretlendiriyor. Batılılar tarafından desteklenen terörist İsrail, 7 Ekim’den bu yana 17 bini çocuk, 11 bin 500’ü kadın olmak üzere 42 bin Filistinliyi katletti,” dedi. 

Pakistan’da Imran Khan destekçileriyle polis arasında çatışma Pakistan’da Imran Khan destekçileriyle polis arasında çatışma

Altunbaşak, Batılı başkentlerdeki destekle birlikte İsrail’in bölgedeki saldırılarını sürdürdüğünü ifade ederek, “Filistin’de yaşananlar devam ederken, İslam dünyasının hala dengeleri gözettiğini görüyoruz. Emperyalist stratejilerle Siyonist İsrail’in arz-ı mevud hedefi örtüşüyor. Türkiye’nin savunması Gazze’den başlar. Lübnan’a yapılan saldırılar, savaşın yeni bir evreye geçtiğini gösteriyor,” şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından Isparta Valisi Abdullah Erin, etkinlikte düzenlenen fotoğraf sergisini gezdi. Protesto yürüyüşüne Vali Erin’in yanı sıra AK Parti Isparta milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz ve Osman Zabun, çeşitli siyasi parti ve STK temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı