CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ünlü yazar Yaşar Kemal’in 101. doğum günü vesilesiyle Osmaniye’nin Hemite köyündeki Yaşar Kemal Kültür Evi’ni ziyaret etti. Burada, Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban ile bir araya gelen Özel, anı defterini imzaladı ve ardından İnce Memed Anıtı’nı ziyaret etti.

Özel, Yaşar Kemal’in 1974 yılında Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildiğini hatırlatarak, “O dönemdeki siyasi şartlar, belki de onun Nobel Edebiyat Ödülü almasına engel oldu,” dedi. 

Yazarın edebi yeteneğine vurgu yapan Özel, “Yaşar Kemal, bir cümle kurarken sadece kelimeler kullanmıyor; aynı zamanda size yeni bir kelime öğretiyor ve bir coğrafyayı tanıtıyor. Bu, edebiyatçının önemini ve merakını gösteriyor,” şeklinde konuştu. 

MHP Çankırı’da Yeni Yönetim Kurulu Görev Dağılımı Belirlendi MHP Çankırı’da Yeni Yönetim Kurulu Görev Dağılımı Belirlendi

Ayşe Semiha Baban ise, Yaşar Kemal’in Türkçenin en güzel konuşulduğu yer olan Hemite köyünde doğmuş olmanın onun için büyük bir şans olduğunu dile getirerek, “Orada, en sıcak insanların dost kollarıyla büyüdüm ve Türkçenin güzelliğini, Türkmen kültürünün zenginliğini Hemite’de öğrendim,” ifadelerini kullandı. 

Özel, Yaşar Kemal’in aziz hatırası önünde saygıyla eğildiğini belirtti ve “O, Türk insanının kalbinde taht kurmuş birisidir,” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı