Avrupa Futbol Şampiyonası Euro 2024'de Almanya futbol takımı forması giyen İlkay Gündoğan Kürt mü? Türk mü? İlkay Gündoğan neden Almanya'da oynuyor? İlkay Gündoğan neden Türkiye A Milli Takımı'nda oynamıyor? soruları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bizde Türk asıllı Alman Milli Futbolcu İlkay Gündoğan hakkında merak edilen konuları sizler için haberimizde derledik. İşte İlkay Gündoğan hakkındaki detaylar:

24 Ekim 1990 tarihinde doğan İlkay Gündoğan İspanya La Liga futbol kulüplerinden Barcelona'da forma oynuyor. Dünyanın en takınmış kulüplerinden olan Barcelona'da ve Almanya Milli takımında orta saha pozisyonunda oynayan İlkay Gündoğan Türk asıllı Alman millî futbolcudur.

İlkay Gündoğan futbola nerede, hangi kulüpte başladı?

İlkay Gündoğan, futbol hayatına 1. FC Nürnberg'de başladı ve 2011 yılında Borussia Dortmund'a transfer oldu. Dortmund'daki ilk sezonunda, 2011-12 Bundesliga ve 2011-12 DFB-Pokal şampiyonluklarını kazandı. 2013 yılında Dortmund'un UEFA Şampiyonlar Ligi finaline ulaşmasına katkı sağladı ve finalde Bayern Münih'e karşı gol attı. Gündoğan, 2016 yılında Manchester City'ye transfer oldu ve burada beş kez Premier League şampiyonluğu, dört kez EFL Cup, iki defa FA Cup ve UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazandı. İlkay Gündoğan Barcelona'ya 2023 yılında transfer oldu.

İlkay Gündoğan Milli Takım Kariyeri

İlkay Gündoğan, Almanya'nın 18 yaş altı, 19 yaş altı, 20 yaş altı ve 21 yaş altı takımlarında oynadıktan sonra 2011 yılında Almanya milli takımına yükseldi. Almanya'nın 2012 ve 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası ile 2018 ve 2022 FIFA Dünya Kupası kadrolarında yer aldı. Euro 2024'de de Almanya'nın ilk 11'inde sahaya çıkmaya devam ediyor.

Umut Evirgen kimdir? Eşi kim? Umut Evirgen kimdir? Eşi kim?

İlkay Gündoğan nerelidir? İlkay Gündoğan'ın annesi ve babası kimdir?

ilkay Gündoğan, 24 Ekim 1990 tarihinde Almanya, Gelsenkirchen'de doğdu. Babası tarafından dedesi, Balıkesir'den Almanya'nın Ruhr bölgesine maden işçisi olarak çalışmaya gelmiş bir göçmen işçidir. Futbola üç yaşında doğduğu şehrin takımı SV Gelsenkirchen-Hessler 06'nın altyapısında başladı ve daha sonra Schalke 04 altyapısına geçti. 

İlkay Gündoğan hangi takımlarda oynadı?

1. FC Nürnberg

Gündoğan, 2008-09 sezonunun ikinci yarısında 1. FC Nürnberg takımına transfer oldu ve takımın Bundesliga'ya yükselmesinde önemli bir rol oynadı. Bundesliga'daki ilk golünü Bayern Münih'e attı ve takımının ligde kalmasında pay sahibi oldu.

Borussia Dortmund

2011-12 sezonunda Borussia Dortmund'a transfer olan Gündoğan, burada büyük başarılar elde etti. İlk sezonunda Bundesliga ve DFB-Pokal şampiyonluklarını kazandı. Dortmund'un UEFA Şampiyonlar Ligi finaline çıkmasına katkıda bulundu ve finalde gol attı. 2013-14 sezonunda Almanya Süper Kupa'da Bayern Münih'e karşı galibiyetle sezona başladı.

Manchester City

2016 yılında Manchester City'ye transfer olan Gündoğan, burada beş Premier League şampiyonluğu, dört EFL Cup, iki FA Cup ve UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazandı.

İlkay Gündoğan kiminle evli? Karısı kimdir?

İlkay Gündoğan, 2022 yılında Sara Arfaoui ile evlendi ve bir çocukları vardır. Türk milli voleybolcu Naz Aydemir ile kuzendir. Mayıs 2018'de Gündoğan, diğer Türk kökenli oyuncular Mesut Özil ve Cenk Tosun ile birlikte Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Londra'da bir araya geldi. Bu olay Almanya'da siyasi tartışmalara neden oldu ve Gündoğan, milli takımda oynarken Alman taraftarlar tarafından ıslıklandı.

Ilkay Gundogan Barcelona

İlkay Gündoğan Kürt mü? Nerelidir? Memleketi neresi?

Almanya'ya işçi olarak göç eden bir ailenin çocuğu olan İlkay Dündoğan Balıkesir'lidir? Balıkesir'in Dursunbey ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Alman Milli futbolcu İlkay Gündoğan Türk kökenlidir. Ailesinin soyunun Kürt kökenli olduğuna dair bir bilgi bulunamamıştır.

Ilkay Gundogan Esi Kimdir

İlkay Gündoğan'ın babası nerelidir? Babası kimdir?

İlkay Gündoğan'ın babası İrfan Gündoğan Balıkesir, Dursunbey ilçesindedir. Yılda en az 2 defa memleketlerine geldiklerini söyleyen İlkay Gündoğan'ın Babası İrfan Gündoğan memleketlerinden kopmadıklarını belirtmiştir.

İlkay Gündoğan kiminle evli? Eşi kimdir?

İlkay Gündoğan'ın eşi Sara Arfaou'dur. İlkay Gündoğan ile Fas asıllı eşi Sara Arfaoui'nin düğün töreni, Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde yapılmıştır. 

Ilkay Gundogan Kiminle Evli

İlkay Gündoğan Diyarbakırlı mı?

Vatandaşlar tarafından merak edilen konulardan birisi de İlkay Gündoğan Diyarbakırlı mı sorusudur. İlkay Gündoğan baba tarafından Balıkesir Dursunbey ilçesindendir. Dolayısıyla İlkay Gündoğan Diyarbakırlı değildir. 

Kaynak: Furkan Ercan