Alman Milli Marşı: Tarihi ve Önemi

Alman milli futbol takımı uluslararası bir maç oynadığında, oyuncular başlama vuruşundan önce sıraya girer ve birlikte Alman Milli Marşı'nı söylerler. Aynı marş diğer spor branşlarındaki ödül törenlerinde de Alman bir sporcunun altın madalyayı kazanması halinde çalınır.  Alman Marşı siyasi toplantılarda da çalınır. 

Alman Milli Marsi Turkce Metni Anlami

Almanya'nın Milli Marşı

Alman milli marşı'na “Almanların Şarkısı” denir. Genellikle basitçe "Deutschlandlied" olarak anılır ve Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra dönemin Reich Başkanı Friedrich Ebert tarafından milli marş olarak seçilmiştir. Bu 95 yıl önceydi. O zamanlar bugünkü Almanya'ya hâlâ “Alman İmparatorluğu” deniyordu. Bu arada: Daha önce Almanya'da belirli bir milli marş yoktu; resmi törenlerde farklı şarkılar çalınırdı.

Alman Milli Marşı Ne anlama geliyor?

Almanların Şarkısı”nın metni 175 yıldan daha eskidir. 26 Ağustos 1841'de August Heinrich Hoffmann von Fallersleben tarafından Avusturyalı besteci Joseph Haydn'ın bir melodisine yazılmıştır. Her şey Kuzey Denizi'ndeki bir ada olan Helgoland'da gerçekleşti. 

Alman Marsi Turkce Anlami Nedir

Alman Milli Marşını kim yazdı?

August Heinrich Hoffmann von Fallersleben, 1798'den 1874'e kadar yaşamış bir üniversite profesörü ve şairdir. Bugünkü Almanya milli marşının yanı sıra çocuk şarkıları için de metinler üretmiştir. Mesela "Bütün kuşlar zaten burada" veya "Küçük bir adam ormanda duruyor" gibi eserler August Heinrich Hoffmann von Fallersleben'e aittir.

Alman Milli Marşı metni ne anlatıyor?

August Heinrich Hoffmann von Fallersleben metni yazdığında, Almanya'da işler bugün olduğundan farklıydı: Devlet başkanı, federal hükümet ya da halkın temsili (parlamento) yoktu. Ülke aynı zamanda bugünkü kadar yüzölçümüne sahip değildi ve 16 federal eyalete bölünmemişti. Yalnızca sözde “Alman Konfederasyonu” vardı. Bu, kendi kurallarına sahip 39 ayrı eyaleti içeriyordu. Hoffmann von Fallersleben de dahil olmak üzere pek çok Alman siyasi birlik, daha fazla uyum ve özgürlük istiyordu.

Bu arzusunu en açık şekilde üçüncü mısrada dile getirmiştir. Şöyle diyor: “Alman anavatanı için birlik, adalet ve özgürlük. Hep birlikte kardeşçe, yürekle, el birliğiyle bunun için çabalayalım. Birlik, adalet ve özgürlük mutluluğun garantisidir.” Unterpfand eski bir Almanca kelimedir ve garanti, emniyet gibi anlamlara gelir.

August Heinrich Hoffmann von Fallersleben toplam üç mısra yazdı. Ancak 1933'ten 1945'e kadar olan dönemde Naziler ve liderleri Adolf Hitler ilk iki dizeyi söylemeyi severdi. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Almanya, Nazilerden tamamen kopmak istiyordu. Bugünkü Alman milli marşı bu nedenle yalnızca üçüncü mısra ile sınırlıdır. Federal Başkan Theodor Heuss ve Şansölye Konrad Adenauer, Federal Almanya Cumhuriyeti'nin kuruluşundan üç yıl sonra, 2 Mayıs 1952'de bu konuda anlaştılar.

Alman Milli Marsi Yazari Kimdir

Almanya marşı Türkçe sözleri! Almanya'nın milli marşı Türkçe anlamı!

Almanya milli marşının sözleri ve Türkçe sözleri şöyle, Alman milli marşının Türkçe anlamını, Türkçe kelimeler ile sizin için araştırdık.

Alman milli marşı Almanca sözleri

Einigkeit und Recht und Freiheit

Einigkeit und Recht und Freiheit

Für das deutsche Vaterland!

Danach lasst uns alle streben

Brüderlich mit Herz und Hand!

Einigkeit und Recht und Freiheit

Sind des Glückes Unterpfand;

Blüh' im Glanze dieses Glückes,

Blühe, deutsches Vaterland!

Blüh' im Glanze dieses Glückes,

Blühe, deutsches Vaterland!

 Almanya milli marşı Türkçe sözleri

Birlik ve Adalet ve Özgürlük

Birlik ve adalet ve özgürlük

Alman vatanı için!

Bu yolda hep ileri

Kardeşçe el ele, kalp kalbe!

Birlik ve adalet ve özgürlük

Saadetin güvencesidir;

Serpil saadetin parıltısıyla,

Serpil, Alman vatanı!

Serpil saadetin parıltısıyla,

Pezeşkiyan kimdir? Hangi üniversiteden mezun oldu? Pezeşkiyan kimdir? Hangi üniversiteden mezun oldu?

Serpil, Alman vatanı!

Kaynak: Furkan Ercan