"Diamond Tema kimdir?", "Diamond Tema tutuklandı mı?", "Diamond Tema hakkında neden soruşturma açıldı?" gibi bütün sorularınızın cevabını sizler için araştırdık.

Cem Söküt kimdir? Kaç yaşında, ne iş yapıyor? Cem Söküt kimdir? Kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Diamond Tema Kimdir?

Diamond Tema, 1994 yılında Arnavutluk'ta doğan ve 1996 yılında ailesiyle birlikte Türkiye'ye taşınan popüler bir YouTuber'dır. Eğitim hayatına Türkiye'de başlayan Tema, Mimar Sinan Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde eğitim görmeye başladı ancak mezun olmadan bu bölümü bıraktı. Daha sonra Radyo Televizyon bölümünde eğitim gören ünlü Youtuber kariyerini bu alanda ilerletti.

Diamond Tema yaklaşık 5 yıldır YouTube'da çok çeşitli konularda videolar üretip paylaşıyor. Yerel televizyon kanallarında yayın yönetmenliği görevinin yanı sıra Osmanlı tarihiyle ilgili belgeseller de yöneten Tema'nın, "Agnostisizm ve İlahi Trajedi" başlıklı bir kitabı da bulunmaktadır. 

Son dönemde ülke gündemine bomba gibi düşen Diamond Tema, "Yer6" adlı YouTube kanalında Asrın Tok ile şeriat konusunda tartışmalı açıklamalarda bulundu. Bu kanalda yaptıkları program sonucunda Türk Ceza Kanunu hükümleri uyarınca Diamond Tema'ya soruşturma başlatıldı ve programına erişimin kısıtlanması talebinde bulunuldu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Diamond Tema Kimdir

Diamond Tema ise, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda suç işlemediklerini ve ifadelerinin kaynakları tarafından desteklendiğini ifade etti. Bu süreçle ilgili herhangi bir hukuki veya ahlaki sorun bulunmadığını açıkladı.

Diamond Tema Nerelidir?

Diamond Tema'nın Yunanistan ve İtalya'da 2 yıl yaşadığı biliniyor. Arnavutluk'ta doğan YouTube yayıncısı, kendisini Türk olarak tanıtıyor.

Diamond Tema Hakkında Neden Soruşturma Açıldı?

Diamond Tema 1

"Yer6" adlı YouTube kanalında Asrın Tok ile şeriat hakkında tartışan Diamond Tema'nın programına erişim engeli talep edildi. Tema, programda "Şeriatın haricindeki hiçbir sistemde 6 yaşındaki bir kızla evlenemezsin" ifadesini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Yer6 adlı programda Peygamber Efendimize hakaret eden Diamond Tema isimli şahıs hakkında TCK 216/2. ve 3. fıkralarda düzenlenen halkın bir kesimini aşağılama ve dini değerleri aşağılama suçlarından soruşturma başlatıldı. Program hakkında erişim engeli de talep edildi" ifadelerini kullandı.

Diamond Tema tutuklandı mı?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bir sosyal medya hesabında Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içeren çirkin ve provokatif ifadelerin paylaşılması üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan 16 Haziran 2024 tarihinde resen soruşturma başlatıldığını açıkladı. Öte yandan Adalet Bakanlığı tarafından Diamond Tema'nın Arnavutluk'tan iadesinin istendiği de edinilen bilgiler arasında.

Kaynak: Haber Merkezi