Yeşilay Çankırı'nın "Yeşilçam Beyaz Ekranda" Etkinliği yoğun ilgi gördü Yeşilay Çankırı'nın "Yeşilçam Beyaz Ekranda" Etkinliği yoğun ilgi gördü

ÖZEL HABER/Çeltik çiftçilerinin en büyük yardımcılarından olan leylekler baharın gelmesiyle, sıcak bölgelerden gelip yuvalarına döndü. Yuva onarımlarını tamamlayan leylekler yılın ilk yavruları için kuluçkaya yatarlar. Leylek yavruları Mayıs ayının ortalarında yenidünyaya gözlerini açar. Yuvada anne ve baba leylek tarafından nöbetleşe bir ay boyunca beslenen yavrular, Temmuz ayı ortalarında ilk uçuşlarını gerçekleştirmek için kanat açarlar. Ağustos ayının ilk haftasında ise artık güneye sıcak bölgelere göç hazırlıkları başlar.

448960253 3463803410592810 3276118411544415035 N

Ilgaz İlçe merkezinde ve İnköy, Sarmaşık, Seyitali, Yuvasaray ve Çeltikbaşı köylerinde kullanılmaya devam eden yuvalar bulunurken, Kuyupınar köyünde bulunan yuva boş kaldığı gözlemlendi. Çankırı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından bu yuvaların belli zamanlarda kontrol edilip durumları hakkında envanter tutulması; tutuluyorsa da güncellemelerin sahada bizzat yapılması önem arz ediyor. Leyleklerin yuva yaptığı bölgelerde yöre halkından edinilen bilgilere göre, “Doğa Koruma Milli Parklar çip takacak” diye bazı yuvalardan yavruların alındığı bilgisi ne kadar doğru bilinmiyor.

Cami Kubbesindeki Yavru Leylekler Ilk Kez Goruntulendi

Kaynak: Burak Kaya