ÖZEL HABER/Ilgaz ilçesi sağlık hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. İlçe merkezinde mevcut olan üç eczanenin yanı sıra dördüncü bir eczane daha halkın hizmetine açıldı. Daha önce nüfus yoğunluğuna göre dört eczanenin hizmet sunduğu ilçede, bir eczanenin kapanmasıyla hizmet veren eczane sayısı üçe inmişti. Ancak bugün açılışı gerçekleştirilen BESTE Eczanesi ile Ilgaz'da eczane sayısı yeniden dört oldu.

Ilgaz’da Sıcak Asfalt Dönemi: Vatandaşların Yaşam Konforu Artıyor Ilgaz’da Sıcak Asfalt Dönemi: Vatandaşların Yaşam Konforu Artıyor

Ilgaz Devlet Hastanesi’nin yanında, Sağlık Sokak’ta, daha önce de eczane olarak faaliyet gösteren konumda hizmete giren yeni eczane, ilçe bürokratları ve vatandaşların katılımıyla törenle açıldı. BESTE Eczanesi’nin faaliyete geçmesiyle birlikte, ilçe sakinleri ilaç ve diğer sağlık ürünlerine daha kolay ulaşabilecek. Açılışta, yeni eczanenin bölgedeki sağlık hizmetlerine katkı sağlaması ve halkın ihtiyaçlarına hızlı yanıt verebilmesi için önemli bir adım olduğu vurgulandı.

HABER: Burak Kaya

Kaynak: Burak Kaya