Ilgaz Dağı'na Mevsimin İlk Karı Düştü! Kış Turizmi İçin Geri Sayım Başladı Ilgaz Dağı'na Mevsimin İlk Karı Düştü! Kış Turizmi İçin Geri Sayım Başladı

ÖZEL HABER/Ilgaz Dağı'nın zirvesinde, Çankırı tarafında yer alan ve bölgedeki tek otel olma özelliğini taşıyan Doruk Otel, kaderine terk edilmiş bir halde uzun yıllardır çürümeye yüz tutuyor. 1980'li yıllarda yap-işlet-devret modeliyle Çankırı İl Özel İdaresi tarafından inşa edilen ve yaklaşık 30 yıl boyunca yerli ve yabancı turistleri ağırlayan otel, 2016 kış sezonundan bu yana kapalı ve bakımsız durumda. Aradan geçen yıllarda ciddi bir yenileme çalışması yapılmadı.

2017'de AK Parti Çankırı Milletvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, otelin ekonomik ömrünü tamamladığını belirterek "Doruk Otel’i yıkıp büyük bir kongre merkezi yapacağız. Ilgaz’ı Davos yapma hedefimiz var," açıklamasında bulunmuştu. Ancak 2024 Eylül ayına gelmemize rağmen, herhangi bir somut adım atılmadı ve otel halen atıl durumda.

Ilgaz Dağı'nın Çankırı tarafında tek tesis olma özelliğine sahip Doruk Otel'in çam ve köknar ormanlarıyla çevrili konumu, turizm açısından büyük bir potansiyel taşıyor. Ancak bu potansiyel değerlendirilemiyor. Aynı sırada, Kastamonu tarafındaki oteller ve kayak tesisleri gelişmeye devam ederken, Çankırı tarafında ise hiçbir yatırım yapılmaması, bölge halkı ve doğaseverler için büyük bir hayal kırıklığı yaratıyor.

Bölgedeki doğa tutkunları ve Ilgaz severler, otelin yeniden hizmete açılmasının hem bölge ekonomisine hem de turizme büyük katkı sağlayacağını savunarak, yetkililerden tesisin bir an önce elden geçirilmesini yada sözü verilen büyük bir kongre merkezinin yapılarak turizme kazandırılmasını talep ediyor.

HABER: Burak Kaya

Ilgaz Hala Bir Davos Olmadi Aksine Kaderine Terk Edildi 4

Kaynak: Burak Kaya