ÖZEL HABER/Ilgaz’a bağlı 75 köy yolunun birçok kısmı, bakım ve onarım gerektiriyor. Stabilize asfalt kaplama yapılan yollarda, mevsimsel yağışlar ve kar sularının yol yüzeylerinde birikmesi sonucu bozulmalar yaşanıyor. Bu durum, özellikle araç kullanıcıları için sorun oluştururken, kasislerden kaçınmak amacıyla yapılan manevralar nedeniyle araç hasarları ve küçük çaplı kazalar da meydana gelebiliyor.

2023 yılı itibarıyla İl Genel Sekreterliği'nin çalışma raporuna göre, Ilgaz'da 17 köyde yaklaşık 11 kilometrelik alanda 1. kat asfalt çalışması yapılmış. Ayrıca, Yapraklı’da 7, Şabanözü’nde 4, Orta’da 5, Kurşunlu’da 6, Korgun’da 1, Kızılırmak’ta 6, Ilgaz’da 17, Eldivan’da 6, Çerkeş’te 9, Bayramören’de 6, Atkaracalar’da 6 ve Merkez’de 7 köyde sıcak asfalt ve 1. kat, 2. kat asfalt çalışmaları gerçekleştirilmiş. Ancak, köy yollarındaki mevcut sorunların çözülmesi ve bakımların sürdürülmesi, bölge sakinlerinin güvenliği ve konforu açısından önem arz ediyor.

HABER: Burak Kaya

Ilgaz'da Köy Yolları Çileye Dönüştü

Bakan Ersoy Çankırı’da: Yıldıztepe ve Çerkeş’te İncelemelerde Bulundu Bakan Ersoy Çankırı’da: Yıldıztepe ve Çerkeş’te İncelemelerde Bulundu

Ilgaz'da Köy Yolları Çileye Dönüştü Bakım Ve Onarım Çalışmaları Ne Zaman

Kaynak: Burak Kaya