Gaziler Günü dolayısıyla Ilgaz Kaymakamlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda anlamlı bir tören düzenlendi. Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen törene, Ilgaz Kaymakamı Burak Yılmaz, Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Sefa Tabuk, İl Genel Meclisi Üyeleri İsmail Işık ve Harun Tosyalıoğlu, Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erol Sakman, İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Kaan Sarılmaz, protokol üyeleri, gaziler ile şehit ve gazi yakınları katıldı.

Tören, Ilgaz Kaymakamı Burak Yılmaz ve Belediye Başkanı Mehmed Öztürk’ün Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşma, İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan Astsubay Çavuş Burak Çiftçi tarafından yapıldı.

Törenin ardından gaziler ve şehit yakınları onuruna Ilgaz Yıldıztepe’de bir öğle yemeği düzenlendi. Yemeğe katılan gaziler ve aileler, bu özel günde bir araya gelerek duygusal anlar yaşadılar.

Ilgaz’da Çeltik Hasadı Üreticinin Yüzünü Güldürecek Ilgaz’da Çeltik Hasadı Üreticinin Yüzünü Güldürecek

Gaziler Günü etkinlikleri, Ilgaz’da coşkuyla kutlanırken, gazilere ve şehit yakınlarına duyulan minnet bir kez daha ifade edildi.


Ilgaz’da Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Ilgaz’da Gaziler Günü Törenle Kutlandı1

Ilgaz’da Gaziler Günü Törenle Kutlandı2

Kaynak: Haber Merkezi