Ilgaz Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, Yıldıztepe Turizm Merkezi’ne yeni bir teleski pisti yapmak için ihale açtı. 2017 yılında 1400 rakımda inşa edilen ve 900 metre uzunluğundaki teleski, küresel ısınma nedeniyle bölgede yeterli kar yağışı olmadığı için verimli kullanılamamıştı. Bu nedenle, teleskinin 1800 rakımdaki üst istasyona taşınması kararlaştırıldı.

Ilgaz Kaymakamlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan duyuruya göre, üst istasyon bölgesinde yeni bir teleski pisti oluşturulması amacıyla ihale açıldı ve geçtiğimiz ay sonuçlandı. Proje kapsamında, 900 metre uzunluğundaki yeni pist için 60 bin metreküp kazı ve dolgu yapılacak. Ayrıca, 53 bin metreküp kum-çakıl serimi gerçekleştirilecek. Çalışmaların bir ay içinde tamamlanması planlanıyor ve Yıldıztepe Kayak Merkezi böylece yeni bir kayak pistine kavuşacak.

Öte yandan, alt kısımlarda kar yağışının yetersiz kalması nedeniyle önceki yıllarda ulusal ve uluslararası kayaklı koşu yarışları da bu bölgede yapılmıştı. Yapılan bu düzenlemeyle Yıldıztepe'nin kış turizminde daha rekabetçi hale gelmesi hedefleniyor.

Yıldıztepe’ye Yeni Teleski Pisti Geliyor-1

Ilgaz Hamamı Kapılarını Yeniden Açıyor: Ilgaz Hamamı’nın Yenilenen Yüzü! Ilgaz Hamamı Kapılarını Yeniden Açıyor: Ilgaz Hamamı’nın Yenilenen Yüzü!

Yıldıztepe’ye Yeni Teleski Pisti Geliyor1

Yıldıztepe’ye Yeni Teleski Pisti Geliyor2

Kaynak: Haber Merkezi