Hopa’da Karayolu Çöktü, Havadan Görüntülendi Hopa’da Karayolu Çöktü, Havadan Görüntülendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin’in Nusaybin ilçesinde gerçekleştirilen 'Gürz-11' operasyonunda 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyonun detaylarına ve elde edilen sonuçlara dair bilgi verdi.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamasına göre, operasyon Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda, Mardin İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen istihbarat çalışmalarının ardından başlatıldı. İstihbarat raporları doğrultusunda, Jandarma-Silahlı İnsansız Hava Araçları (J-SİHA) tarafından yapılan arazi taramasında 2 Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu tespit edildi.

Yerlikaya, operasyonun J-SİHA, Jandarma ATAK Taarruz Helikopterleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı desteğiyle gerçekleştirildiğini belirtti. Operasyon sırasında Jandarma Özel Harekat (JOPER) ve Jandarma Komando timlerinin de yer aldığını ifade etti. Bakan Yerlikaya, operasyonun sonucunda teröristlerin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiğini vurguladı.

Bakan Yerlikaya, operasyonda görev alan kahraman jandarmaları ve Hava Kuvvetleri Komutanlığını tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Operasyonun, terörle mücadelede önemli bir adım olduğuna dikkat çekti. Şu anda, etkisiz hale getirilen teröristlerin kimliklerinin ve katıldıkları eylemlerin tespit edilmesi için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı